Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Han blir ny vd för Stockholmsbörsen

Nasdaq byter vd.
Foto: SVEN LINDWALL
Lauri Rosendahl avgår för att bli styrelseordförande för flera nordiska börser.

Fredrik Ekström blir ny vd för Stockholmsbörsen, meddelar Nasdaq i ett pressmeddelande.

Den avgående vd:n, Lauri Rosendahl, blir kvar som styrelseordförande för flera nordiska börser.

Fredrik Ekström inledde sin karriär på OM 1999 och har därefter haft flera högt uppsatta positioner inom Nasdaq. Karriären på Stockholmsbörsen började med en position som rikschef för Nasdaq Clearing, varefter han gått vidare till att senast jobba som chef för affärsområdet European Fixed Income, Clearing and Commodities (FICC).

Och nu tar Fredrik Ekström nästa steg, till att bli Stockholmsbörsens nya vd. Han tillträder den första april.

Stockholmsbörsen har en viktig roll som nav i det svenska finansiella ekosystemet. Vi har på senare år lyckats stärka denna roll, både i det europeiska börslandskapet där många icke-svenska bolag idag väljer att notera sig hos oss, och även inom området hållbara finanser där Stockholmsbörsen varit en drivande kraft”, säger Fredrik Ekström i ett pressmeddelande.

Lauri Rosendahl har valt att avgå

Den sittande vd:n, Lauri Rosendahl, har valt att avgå till sommaren, efter att ha innehaft tjänsten sedan mars 2016. Däremot kommer han att fortsätta som styrelseordförande för Nasdaqs börser i Helsingfors, Köpenhamn, Oslo och på Island.

Jag är djupt tacksam för Lauris många insatser för Nasdaq och den nordiska kapitalmarknaden. Hans passion och starka engagemang för att driva Nasdaqs verksamhet framåt och i synnerhet våra hållbarhetsinitiativ – först i Norden och sedan bredare inom hela företaget och branschen, i tätt samarbete med våra kunder – har varit en viktig drivkraft för att hållbarhet nu är en viktig del av vår affärsstrategi”, säger säger Bjørn Sibbern, President för European Markets på Nasdaq i pressmeddelandet.

LÄS MER: De tjänar bäst där du bor – sök på din kommun här (PREMIUM)

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!