Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Georgi Ganev ny vd för Kinnevik

Georgi Ganev stannar kvar på Dustin i ett halvår – sedan lämnar han för Kinnevik. Foto: Pressbild

Kinnevik får en ny vd.

Dustins vd Georgi Ganev lämnar sin tjänst för att bli vd för investmentbolaget från och med årsskiftet.

– Jag är stolt och glad över att bli vd i Kinnevik, säger han i ett pressmeddelande.

Georgi Ganev har för avsikt att lämna Dustin för Kinnevik vid årsskiftet. Det framgår i pressmeddelanden från både Dustin och Kinnevik.

Dustin kommer att inleda processen med att rekrytera en ny vd omedelbart – men Ganev sitter kvar under sin uppsägningstid på sex månader.

Georgi Ganev lämnar Dustin: "Inte lätt"

– Att lämna Dustin har inte varit ett lätt beslut. Jag är oerhört stolt över vad vi har åstadkommit tillsammans och känner mig trygg med att teamet på Dustin kommer fortsätta att framgångsrikt utveckla bolaget, säger Georgi Ganev i ett pressmeddelande.

 

LÄS MER: Kinnevik säljer alla sina aktier i Rocket

 

I Kinneviks pressmeddelande kommenterar Ganev:

– Jag är stolt och glad över att bli vd i Kinnevik. Från mina år på Tele 2 vet jag att Kinnevik har en unik kultur och förmåga som affärsbyggare.

Han säger vidare att han kommer att fokusera på att ta fram "ytterligare värde i Kinnevik och dess portföljbolag" och att han ser fram emot att "fortsätta växa Kinneviks digitala investeringsverksamhet".

Kinnevik om Ganev: "Betydande förståelse"

– I Georgi Ganev får Kinnevik en vd med en betydande förståelse för Kinneviks strategi, våra marknader och våra företag, säger styrelseordförande Tom Boardman.

Georgi Ganev har varit på Dustin sedan 2012. Innan dess har han varit marknadschef på Telenor, vd för Bredbandsbolaget och försäljnings-, marknads- och produktchef på Tele 2 – där han också sitter i styrelsen sedan i fjol.

Joakim Andersson är tillförordnad vd i Kinnevik till den 1 januari 2018.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!