Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Han blir den första månturisten: ”Äntligen”

Yusaku Maezawa blir den första månturisten.Foto: CHRIS CARLSON / AP TT NYHETSBYRÅN
Elon Musk presenterar den första månturisten: Yusaku Maezawa.Foto: CHRIS CARLSON / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: NEIL HALL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Nu står det klart vem som blir den första månturisten.

Hans namn är Yusaku Maezawa, och han är en japansk miljardär.

– Äntligen kan jag berätta att jag har valt att åka till månen, säger Yusaku Maezawa på en presskonferens, skriver New York Times. 

Miljardären Elon Musk presenterade natten mot tisdagen, svensk tid, den första person som köpt en resa runt månen med SpaceX.

Entreprenören och konstsamlaren Yusaku Maezawa, som grundat klädmärket Zozo, kommer att bli den förste privatpersonen som färdas i rymden.

– Ända sedan jag var barn har jag älskat månen. Den är alltid där och fortsätter att inspirera mänskligheten, säger Maezawa.

Rymdresan väntas ske år 2023

Priset? Det är inte något som vare sig Elon Musk eller Yusaku Maezawa vill uppge på presskonferensen, men New York Times skriver att det antas ligga på åtminstone hundratals miljoner kronor eller kanske till och med miljarder kronor.

Maezawa kommer att färdas med en raket som ännu inte är byggd, kallad B.F.R. Resan väntas pågå i mellan fyra och fem dagar och väntas ske år 2023.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!