Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Halv miljon burkar öl återkallas

Foto: Systembolaget / Systembolaget

En halv miljon burkar med starköl av märket ”Stockholm Fine Festival”, på 7,2 procent, återkallas från Systembolaget.  

Detta efter att den har märkts som 50 centiliter trots att burkarna bara rymmer 33 centiliter. 

– Det är viktigt att kunderna får rätt information och därför återkallar Systembolaget burkarna som är felmärkta, säger Sofia Brännborn, pressekreterare hos Systembolaget. 

Den felmärka centilitermängden nu gjort att Systembolagsbutiker över hela landet fått skicka tillbaka burkarna till bryggeriet i Halmstad. 

– Det händer ibland att produkter felmärks. Det är viktigt att kunderna får rätt information och därför återkallar Systembolaget burkarna som är felmärkta, säger Sofia Brännborn, pressekreterare hos Systembolaget

Bryggmästaren: ”Ingen har sett det”

– Det rör sig om ungefär en halv miljon burkar. Just nu skickas burkarna till oss från Systembolaget eftersom de är felaktiga. Det är säkert tio personer som har granskat burkarna men ingen har sett det, säger Carl Krönlein, vd på familjeföretaget Krönleins som bryggt öl sedan 1836, till Aftonbladet

I första hand kommer nu ölen, som alltså inte har några andra brister än att den är felmärkt, att förstöras, rapporterar Aftonbladet. 

– Vi jobbar med att få reda på hur man skulle kunna märka om men om det blir för kostsamt blir det destruktion, säger Carl Krönlein till tidningen. 

Sofia Brännborn hänvisar dock till tidigare fall då det fungerat bra att helt enkelt märka om produkterna. 

– I tidigare fall där produkter har blivit felmärkta har leverantören kunnat åtgärda det genom att sätta en klisterlapp med rätt information som täcker den felaktiga. Produkten kan då säljas på Systembolaget, säger hon. 

Krönlein: ”Fruktansvärt”

Bryggeriet riskerar nu en miljonsmäll. 

– Det är fruktansvärt, säger Carl Krönlein till Aftonbladet

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!