Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Halens går i pension – avvecklas efter 63 år

Det klassiska postorderbolaget Halens har inte hängt med i e-handelsutvecklingen. Bilder har ingenting med artikeln att göra. Foto: Erwin Wodicka
Halens.se stänger inom kort. Foto: Skärmavbild

Det klassiska postorderföretaget Halens avvecklas.

Nu pågår utförsäljningen för fullt – och snart stängs sajten Halens.se ner.

– Vi tror i stället på nischade, starka och tydligt positionerade varumärken, säger koncernchefen Freddy Sobin till Market.

Halens är ett klassiskt postorderföretag, med säte i Borås, som har funnits sedan 1954. Men efter 63 år går varumärket nu i pension.

I november meddelade Consortio fashion group – som har ägt Halens sedan 2007 – att man tänker avveckla varumärket under 2017. Då hette det att man vill "långsiktigt fokusera och därmed strategiskt stärka koncernens konkurrenskraft".

Halens ägare satsar på Cellbes och Bubbleroom

Postorderbolaget klarade inte av omvandlingen till modern e-handel.

I stället satsar Consortio fashion group mer på Cellbes och Bubbleroom.

– Vi tror i stället på nischade, starka och tydligt positionerade varumärken, så som just Cellbes och Bubbleroom, och vi ser redan effekt av att fokusera mer på de två, säger koncernchefen Freddy Sobin till tidningen Market.

 

LÄS MER: Shoppa smart och spara pengar – här är 15 bra knep

 

Nu är utförsäljningen av Halens varor i full gång. "Crazy super week", kallar man det på hemsidan – som kommer att stängas inom kort. Det är dock oklart när.

– Det beror på utförsäljningen, som har börjat starkt. Men inom en snar framtid, säger Freddy Sobin till Market.

Därför avvecklas Halens

På hemsidan möts kunder av en förklaring till varför Halens läggs ner:

"Orsaken till nedläggningsbeslutet är den ökande konkurrensen från andra länder, och att företagets övergång från postorder till e-handel inte gett den effekt man hoppats på".

Omsättningen för Halens har minskat drastiskt de senaste åren. För fem år sedan drog bolaget in 299 miljoner kronor – 2016 var siffran 168 miljoner kronor.

NYTT NYHETSBREV: Dina Pengars krönikör Frida Bratt guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!