Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

GW:s nya klipp – tjänade över åtta miljoner på en dag

GW: ”Jag tror det är den bästa börsstarten som ett bolag någonsin har gjort.”Foto: OLLE SPORRONG
Leif GW Perssons aktieklipp. När Stockholmsbörsen stängde hade han tjänat drygt åtta miljoner på sitt senaste aktieköp.Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBL

Leif GW Persson investerade nästan sju miljoner kronor i allergitestbolaget Senzagen. 

Efter den första dagen på börsen hade värdet stigit med 123 procent och kriminologen hade tjänat över åtta miljoner kronor på mindre än nio timmar. 

– Hittills har jag inte haft någon anledning att klaga, säger han. 

Samtidigt varnar han småsparare för att investera i aktier. 

Dina Pengar har tidigare skrivit om kriminologen Leif GW Perssons nya investering i allergitestbolaget Senzagen. 

Senzagen har en metod som kan ersätta plågsamma djurförsök där man i stället för att göra tester på djur utför dem på mänskliga celler i ett provrör. 

Under torsdagen börsnoterades bolaget med en teckningskurs på 19,40 kronor per aktie. Vid lunchtid hade aktiekursen dubblerats och klockan 12 kostade en aktie 40,50 kronor – en ökning på nästan 109 procent. 

Leif GW Perssons miljonklipp

När börsen stängde klockan 17.30 låg värdet på 43,30 kronor – en ökning på nästan 123 procent. Kriminologen hade då tjänat nästan 8,5 miljoner kronor 8,5 timmar. 

– Jag tror det är den bästa börsstarten som ett bolag någonsin har gjort. Jag tror på det där bolaget så jag har en förskräcklig massa aktier i det, mer än de flesta, och hittills har jag inte haft någon anledning att klaga, säger Leif GW Persson.

LÄS MER: Här är tre av Leif GW Perssons lyckade aktieklipp

Leif GW Persson berättar att han investerade 7,65 procent av emissionen som låg på cirka 90 miljoner kronor. Hans investering i allergitestbolaget på nästan 6,9 miljoner har alltså under första dagen mer än fördubblats. 

– De har en alldeles utmärkt produkt. Lyckas de med att ta sig ut på marknaden så kommer det bli så jäkla bra att det knappt går att föreställa sig, säger han. 

Leif GW varnar småsparare för aktier

Samtidigt varnar Leif GW Persson småsparare från att investera i aktier överlag. Kriminologen har blivit något av ett ansikte utåt för allergitestbolaget – vilket kan ha bidragit till att så pass många investerade i bolaget.

LÄS OCKSÅ: GW Persson kan snart bada i pengar

– Det finns en risk för det, men jag vill inte på något sätt uppmana småsparare till att hålla med aktier. Det kräver att man har en överskottsekonomi och det har jag. Jag har dock gått på åtskilliga feta snytingar i mina dagar, men det spelar ingen roll eftersom jag har väldigt gott om pengar. Men frågan är om småsparare klarar av det, säger han. 

– Rent allmänt avråder jag folk som inte har bra tillgångar till att hålla på med den här typen av transaktioner för det är för riskfyllt för dem, fortsätter han. 

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!