Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

GW:s miljonrullning: ”Det har tripplats”

Leif GW Persson investerar i aktier, bland annat Triboron berättar han i klippet.
Leif GW Persson lever gott på vad han ta ut i lön från bolagen och ger bort en hel del.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON
”Det har tripplats”, säger kriminologiprofessorn.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Leif GW Persson tjänar så mycket pengar att han ger bort det mesta, berättar han i en intervju med Di Weekend

Tillsammans med sin fru har han plockat ut sex miljoner i lön i år – och skulle kunna leva på 10 000 kronor per dygn om han ville.

Varumärkesbolaget GW Production drar in miljonlöner till äkta makarna. Medan GW:s författarverksamhet går ner går varumärkesbolaget upp. Bolaget säljer vin i alla färger med hans ansikte på förpackningen och snart lanseras även ett mousserande vin.

Krimprofilen och hustrun, som står som ägare till bolaget, köper in miljontals liter vin från Portugal och Frankrike.

– Min hustru har sina viner. Det var jag som satte ihop det åt henne, men hon äger bolaget. Jag gav det till henne för att jag inte vill leva i ett ekonomiskt asymmetriskt förhållande, vilket alldeles för många människor gör. Nu håller vi på med viltköttet och det kommer också bli en jävligt bra affär och då kommer jag ge bort det också, säger GW till Expressen.

Berättar om pengarna

Bolaget som registrerades 2017 har precis avslutat sitt tredje räkenskapsår och tjänat 16,5 miljoner kronor, uppger Leif GW Persson. 

– Det har tripplats och då har vi ändå plockat ut sex miljoner i löner, jag och hustrun. Jag vill påstå att det är en bra affär, säger han till Di Weekend.

Efter utdelningar och skatt uppskattar han att han har ungefär 10 000 kronor per dygn att leva på. Per månad handlar det alltså om närmare 300 000 efter skatt. Men mycket skänker han till välgörenhet, bland annat till ett barnhem i Ukraina. Han är snart 76 år, går knappt ut och behöver inte pengarna, menar han. 

– Vafan, det är ju otillständigt, det är klart att jag ger bort dem då. 

Problem med hälsan

I intervjun med Di Weekend berättar Leif GW Persson även att han har problem med hjärtat. För några veckor sedan fick han åka till akuten och han tar flera mediciner om dagen. 

Trots att han känner sig riktigt risig skämtar han om att han skulle satsa alla sina pengar på läkemedelsaktier om alla vore like beroende av mediciner som han själv, och att kändisskapet verkar vara en fördel när det gäller liv och död: 

– Senaste gången jag åkte då säger den här manlige ambulanssjukvårdaren: ”Du kan vara helt lugn, jag skulle aldrig låta dig dö på mitt pass. Det skulle jag få höra i fikarummet resten av mitt liv”. 

Leif GW Persson menar att hans hälsoproblem är självförvållade och att han kan ångra sitt osunda leverne.
Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!