Gunilla Persson misstänks för att ha stulit ett par Chanel–solglasögon, värda cirka 4 700 kronor, från en lyxbutik i Palm Beach i Florida.
– Allt är bra här i Palm Beach, lät hon hälsa via Instagram, efter att hon släppts från häktet mot borgen.
LÄS MER: Hyllades av Strandhäll (S) – sparkad 8 månader senare
Gunilla Persson: "Personliga angrepp
Samtidigt så kommer baksmällan från Försäkringskassans tre år gamla polisanmälan mot tv-profilen, om bedrägeri och bidragsbrott.
Brottsmisstankarna dök upp efter ett tips från Skatteverket.
Försäkringskassans återbetalningskrav, på 332 564 kronor, får värdet på solglasögonen att blekna i jämförelse. Och hon har blivit en av de mer än 100 000 svenskar som varje år krävs på återbetalning av utbetalad sjukpenning, vad-ersättning
– Detta är personliga angrepp på mig och min familj, kommenterade hon anmälan för Expressen i maj 2015.
Sedan dess har brottsutredningen lagts ner. Försäkringskassan har i stället gått vidare och stämt Gunilla Persson på pengarna vid Nyköpings tingsrätt.

LÄS MER: Begler: Kan ha varit olagligt att sparka mig
Domstolshandlingarna översätts till engelska
Nu har stämningen hamnat hos Stockholms tingsrätt som ett tvistemål. Och det tidskrävande jobbet med att översätta den tjocka domstolsluntan för att skicka till USA, där Gunilla Persson ska delges, pågår.
– Eftersom hon bor utomlands blir det mer komplicerat, säger Emma Bergström på Försäkringskassans processjuridiska enhet.
Försäkringskassan kommer att ta till stämningsman i USA för att "jaga" henne för delgivning. Hennes adress är känd, den har myndigheten tagit fram med hjälp av svenska ambassaden i Washington DC.

De har även plöjt igenom tidningsartiklar om "Hollywoodfrun" och intervjuer med henne som ingår i utredningen. I en av dessa berättar Gunilla Persson att hon inte bott i Sverige på 30 år. Kassans tjänstemän har också via google–sökningar funnit ytterligare belägg för att hon bor i USA.
Per Eleblad är chef för generella försäkringsfrågor hos Försäkringskassan och uttalar sig generellt kring personer som jagas för försäkringsfusk i utlandet.
– Vi agerar på i princip samma sätt som vi gör om personen befinner sig i Sverige. Vi utreder ärendet och om pengarna är felaktigt utbetalda så kräver vi tillbaka dem åter. Det gör vi även i utlandet. Då kan det finnas vissa begränsningar i hur vi kan nå vissa länder, säger Per Eleblad.

LÄS MER: SKL varnar för kris i de svenska kommunerna
Gunilla Persson gav Försäkringskassan fel uppgifter
Tv-profilen har till Försäkringskassan intygat, på heder och samvete, att hon skulle bo i Sverige under längre tid än tre år och att hon haft en inkomst från sitt bolag på 500 000 kronor om året. Hon blev registrerad i den svenska socialförsäkringen i juni 2006.
Men när Försäkringskassan fick upp ögonen för utbetalningarna till Gunilla Persson började de utreda "Hollywoodfrun" närmare.
Det visade det sig att hon varken har bott i Sverige, haft något bolag eller sjukpenninggrundande inkomst här.

Samtidigt har hon tagit del av välfärdssytemen genom att få:
Barnbidrag under perioden 2006 till 2013 för 86 100 kronor.
Föräldrapenning under perioden 2006 till 2009 för 217 916 kronor.
Sjukpenning under perioden 2009 till 2010 för 28 548 kronor. Gunilla Persson sökte sjukpenning vid sju tillfällen – men det var först vid åttonde ansökan som hon började utredas.
Försäkringskassan återbetalningskrav
Totalbeloppet för Försäkringskassans återbetalningskrav var...
2017: 1,29 miljarder kronor mot 147 126 personer.
2016: 1,322 miljarder kronor mot 145 975 personer.
2015: 1,047 miljarder kronor mot 141 159 personer.
Källa: Försäkringskassan
LÄS MER: Strandhäll krävs på besked: Varför sparkades Begler?
Försäkringskassan krävde 1,3 miljarder tillbaka 2017
Under 2017 så krävde Försäkringskassan 1 290 000 000 kronor i återbetalningar från 147 126 personer.
Myndigheten gjorde samma år 1 680 polisanmälningar om misstänkt fusk och krävde tillbaka 344 001 777 kronor i skadestånd.
Hur pass allvarligt är problemet med fusk inom Försäkringskassan?
– Det är ett väldigt allvarligt problem när folk överhuvudtaget fuskar med välfärdssytemen, för det urholkar långsamt tilliten till hela tanken bakom systemen, säger Per Eleblad.
2015 kommenterade Gunilla Persson polisanmälningarna till Expressen:
– Jag vet inte att jag gjort något jävla bedrägeri, sa Gunilla Persson.