Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Guldregn över Ledin – plockar ut miljoner

Tomas Ledin plockade ut 3,3 miljoner. Foto: ALEX LJUNGDAHL EXPRESSEN
Solen lyser över Tomas Ledins affärer. Foto: PEO MÖLLER / KVP/EXPRESSEN

Solen lyser över Tomas Ledins affärer.

Förra året slutade med 11,7 miljoner kronor i vinst.

Nu unnar sig artisten och fastighetsklipparen en utdelning – på 3,3 miljoner kronor.

Tomas Ledin kan se tillbaka på några goda år som artist med miljoninkomster – pengar som han har placerat i fastigheter när pengar har lagts på hög i hans företagsgrupp Acasso.

Ledin har köpt tre fastigeter i sitt fastighetsbolag som tillsammans är värda omkring 100 miljoner kronor. Tillsammans med andra har Ledin också investerat i bland annat Hesselby Slott och Hotell Åregranen. Han har genom bolaget också investerat i en del mindre fastighetsprojekt, både i Sverige och utomlands.

 

LÄS MER: Stjärnornas förmögenheter ökar efter "Så mycket bättre" 

 

Tomas Ledins ekonomiska vinster

Bakgrunden till Tomas Ledins goda ekonomi är en rad år med stora vinster från musiken. Efter att det senaste bokslutet för 2016 nu har lämnats in till Bolagsverket kan bara de fyra senaste åren summeras till 35,7 miljoner kronor.

Tomas Ledin fyllde 65 år i vintras men miljonerna och åldern till trots väljer han att inte lägga sig på latsidan. Och hans företagsgrupps intäkter har stigit – omsättningen ökade 3,6 miljoner kronor under 2016 jämfört med året innan. Främst tack vare ökade intäkter från scenframträdanden.

 

LÄS MER: Hemligheten bakom Ledins superkropp

 

Bjuder in till show i Stockholm

Till hösten bjuder Tomas Ledin in till krogshow på Cirkus i Stockholm. Krogshower har blivit en pålitlig kassako för artister under senare år när skivförsäljningen packat ihop.

Ledin river av 48 spelningar under tre månader där parkettplats plus mat kostar 1 360 kronor.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!