Grundaren säljer majoritet i Panos Emporio: ”Vill utveckla”

Panos Emporio grundade Panos Emporio 1986.
Foto: JULIA DANSARIE

Grundaren Panos Papadopoulos säljer majoriteten av baddräktsföretaget Panos Emporio. 

Det avslöjar Dagens industri, som skriver att det norska familjeägda företaget Syversen är uppköpare. 

– Anledningen till försäljningen är att jag vill utveckla Panos Emporio ännu mer, säger Panos Papadopoulos till Di. 

Panos Emporio är Skandinaviens största varumärke inom badkläder. 

Företaget grundades 1986 av Panos Papadopoulos, som nu ser en möjlighet att låta företaget expanderas. 

Han säljer en majoritet i badklädesfäretaget och norska familjeföretaget Syversen, som blir majoritetsägare. Syversen är Norges ledande distributör av underkläder, skriver Dagens industri. 

– Jag började med två tomma händer och resan har varit fantastisk. Det är mycket kamp, lite skratt, mycket gråt. En väldigt händelserik resa på alla sätt. Jag har blivit mycket starkare som individ och som företagsledare och designer, säger Panos Papadopoulos om de senaste 30 åren som företagare. 

Panos Papadopoulos ska utveckla Panos Emporio

Syversen kommer att ta över ansvar för logistik och distribution av Panos Emporio. 

– Så att jag kan fortsätta utveckla Panos Emporio design och varumärke, då blir det ännu starkare. Äntligen får jag göra någonting till 100 procent som jag älskar, säger Panos Papadopoulos till Dagens industri. 

Syversens delägare Hans Erik Syversen säger i ett pressmeddelande att de planerar att utvidga portföljen med fler produkter för män. 

– Vi har haft våra ögon på Panos Emporio under en längre tid och gör nu en av våra största investeringar någonsin. Vi är väldigt glada över att kunna satsa på Panos Emporio, säger Hans Erik Syversen enligt Dagens industri.  

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!