Elin och Victor får tala ut om sitt förhållande hos en terapeut. Foto: TV3Elin och Victor får tala ut om sitt förhållande hos en terapeut. Foto: TV3
Elin och Victor får tala ut om sitt förhållande hos en terapeut.  Foto: TV3
Lyxfällan räknar ut att Victor dricker 512 liter läsk och 412 liter cider på ett år. Prislappen? 18247 kronor. Programmet tvingar honom sedan att bära ut läskbackarna från containern. Foto: TV3Lyxfällan räknar ut att Victor dricker 512 liter läsk och 412 liter cider på ett år. Prislappen? 18247 kronor. Programmet tvingar honom sedan att bära ut läskbackarna från containern. Foto: TV3
Lyxfällan räknar ut att Victor dricker 512 liter läsk och 412 liter cider på ett år. Prislappen? 18247 kronor. Programmet tvingar honom sedan att bära ut läskbackarna från containern.  Foto: TV3
Victor är storrökare och blir konfronterad av programmet med hur många paket han köper per år för 99 458 kronor. Foto: TV3Victor är storrökare och blir konfronterad av programmet med hur många paket han köper per år för 99 458 kronor. Foto: TV3
Victor är storrökare och blir konfronterad av programmet med hur många paket han köper per år för 99 458 kronor.  Foto: TV3
Victor är på jobbintervju hos Ica-handlaren Toni Gullsfors i Storuman. När han säger sig sakna negativa egenskaper blir det märklig stämning. Foto: TV3Victor är på jobbintervju hos Ica-handlaren Toni Gullsfors i Storuman. När han säger sig sakna negativa egenskaper blir det märklig stämning. Foto: TV3
Victor är på jobbintervju hos Ica-handlaren Toni Gullsfors i Storuman. När han säger sig sakna negativa egenskaper blir det märklig stämning.  Foto: TV3
Tack och hej. Det blev inget jobb på Ica, men jobbsituationen löser sig så småningom för Victor. Foto: TV3Tack och hej. Det blev inget jobb på Ica, men jobbsituationen löser sig så småningom för Victor. Foto: TV3
Tack och hej. Det blev inget jobb på Ica, men jobbsituationen löser sig så småningom för Victor.  Foto: TV3
Här rullar Lyxfällans programledare, Patrick Grimlund och Magnus Hedberg ut Elins kontoutdrag. Hon har stått för Victors försörjning. Foto: TV3Här rullar Lyxfällans programledare, Patrick Grimlund och Magnus Hedberg ut Elins kontoutdrag. Hon har stått för Victors försörjning. Foto: TV3
Här rullar Lyxfällans programledare, Patrick Grimlund och Magnus Hedberg ut Elins kontoutdrag. Hon har stått för Victors försörjning.  Foto: TV3

Grimlunds raseri i tv: ”Han är en skitstövel”

Publicerad

Raggaren Victor, 25, är arbetslös och lever på sin flickvän Elin, 21, som tvingas dubbeljobba.

Under en jobbintervju hos Ica så blir han tillfrågad om sina negativa sidor. 

– Jag har nog inga negativa, säger han till den förvånade Ica-handlaren. 

Under torsdagens avsnitt av TV3:s populära program Lyxfällan, som sänds klockan 20, får tittarna stifta närmare bekantskap med Victor från Storuman. 

En 25-årig, arbetslös man som kallar sig raggare och bor med sin flickvän Elin, 21, i ett hus som Elins mamma har lånat paret 70 000 kronor för att köpa. 

Victor: "Därför blir det mycket raggning och mycket alkohol"

Det är flickvännen som har anmält Victor till programmet. 

– Vi bor i en liten håla så det händer inget här. Därför blir det mycket raggning och mycket alkohol, säger han till Lyxfällan. 

 

LÄS MER: Hästuppfödaren Jespers raseriattack i ”Lyxfällan”

 

Victor har en inkomst på knappt 8 000 kronor i bidrag från Försäkringskassan men som ändå unnar sig att köpa bilar, festa, röka nästan ett paket om dagen och dricka 511 liter läsk om året. 

Lyxfällan räknar ut att han har ägt 109 stycken bilar. 

– Ja, alltså jag tycker ju om bilar, säger 25-åringen. 

Programledaren: "Han skiter i all annat än sig själv"

Totalt har Victor skulder på 185 000 kronor, mest till Elin och andra familjemedlemmar och vänner. 

– Han skiter i allt annat än sig själv och sin hobby. Det är bilarna och det är festandet. Han är en skitstövel rent ut sagt, säger programledaren Patrick Grimlund om Victor. 

 

LÄS MER: Jesper festade upp arvet på fem månader

 

25-åringen går back med 24 000 kronor i månaden. 

Mest akut är inkassoskulderna på 9 500 kronor. För att få in pengar att betala av skulden så söker Victor bland annat jobb på Ica i Storuman. 

Säger sig vara lättlärd och glad under jobbintervju

Ica-handlaren Toni Gullfors ber Victor att beskriva tre positiva och tre negativa sidor hos sig själv. 

– Lättlärd, glad och går bra ihop i grupp, säger Victor och sedan: 

– Jag har nog inga negativa. 

Efteråt är Patrick Grimlund besviken på Victors insats: 

– Att inte kunna bjussa på en enda negativ sak om sig själv vittnar nog om att Victor inte har så bra självinsikt.  

Får sälja bil och hemelektronik för att betala skulder

Victor fick inte jobben han sökte men genom att sälja av hemelektronik och en bil får han in tillräckligt med pengar för att betala av de akuta inkassoskulderna. 

 

LÄS MER: Han dolde miljonskulden för sin sambo i flera år

 

Programledarna tar sedan fram en extremt tajt budget, som inte lämnar utrymme för några som helst utsvävningar, till Victor och Elin. 

Och en månad senare visar det sig att Victor inte bara har lyckats följa budgeten och strama åt inköpen. 

– Jag har fått jobb och har börjat få koll på min ekonomi. Jag jobbar på ett bussföretag i Stockholm,  berättar han för Lyxfällan.  

Elin till Dina Pengar: "Har gått jättebra efter programmet"

Han veckopendlar till jobbet och längtar hem till flickvännen. 

– Victor har blivit mycket mer ekonomisk. Han har betalat av skulder och tänker på ett annat sätt. Han har inte köpt något sedan Magnus och Patrick var här, säger Elin. 

När Dina Pengar talar med Elin dagen innan avsnittet ska sändas så berättar hon att den positiva förändringen håller i sig. 

 

LÄS MER: Lyxfällan-tipsen – så sparar du nästan 4 000 i månaden

 

– Det har gått jättebra efter programmet. Det har varit som en helomvändning. 

Hon och Victor har ännu inte sett programmet. 

– Det känns lite nervöst att se vad de har tagit med och inte och hur det kommer se ut, säger Elin. 

4 tips för jobbintervjun

Det är vanligt att arbetsgivaren börjar med att berätta om verksamheten, eller ber dig berätta vad du känner till om dem. Därefter brukar du få berätta om dig själv och varför du har sökt jobbet, och sedan svara på arbetsgivarens frågor.

Om du är nervös under intervjun så kan du säga det. Det visar att du är ärlig. Ett bra knep kan vara att ta ett andetag och fundera en sekund innan du svarar på frågorna. Och kom ihåg att ju fler intervjuer du går på, desto säkrare och tryggare kommer du att bli. 

Om flera personer intervjuar dig, tänk på att alla är lika viktiga. Rikta dina svar till alla oavsett vem som ställde frågan. 

Se till att lyssna uppmärksamt och tänk på ditt kroppsspråk. Kom ihåg ögonkontakten. Och glöm inte att andas. 

I slutet av intervjun kan du fundera på om du har sagt det du vill. Kika på ditt block, där du har skrivit ner det du vill lyfta fram. Är det någon fråga du tycker att du inte har fått så passar du på att ta upp den nu. Fråga också om nästa steg i processen, så att du vet när du kan få ett svar. 

Källa: Arbetsförmedlingen

 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Annons:
Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Annons:
Annons:
Annons:
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen