Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gränsjätte tvingas varsla 200: ”Känns bedrövligt”

Maximat Nordby.
Foto: SVINESUND.NO

200 varslas om uppsägning vid Grensemat, som driver Maximat Svinesund, Maximat Nordby och Nordby Supermarket vid norska gränsen.

Det skriver branschsajten Market i dag.

Före coronakrisen hade Grensemat 350 anställda.

Runt 100 har redan varslats och om man lägger på ytterligare 200 innebär det att det kan bli 50 anställda kvar inom kort.

– Det känns väldigt tragiskt det här. Efter 26 jättebra år med företaget känns det jättetråkigt att detta går ut över våra fantastiska medarbetare, säger Göran Lundgren till Strömstads Tidning.

Fackliga förhandlingar har inletts, skriver Market.

Det senaste halvåret har varit pressande för bolaget.

– Nu har vi avvaktat och levt på hoppet i ett halvår. Men till slut måste man ta ett beslut. På grund av situationen med gränsen och ovissheten så har vi ingenting att planera efter, säger Göran Lundgren till Strömstads tidning.

Ole Jörgen Lind är butikschef för Maximat Nordby och berättar för Strömstads tidnig att stämningen är dyster i dag:

– Det känns bedrövligt. Om man går sju månader tillbaka i tiden gick gränshandeln jättebra, vi hade en ständigt ökande omsättning och det var ingen som var orolig för jobben. Och så kommer det en sån här sjukdom och slår undan benen för allting. 

Maximat Nordby och de andra gränshandelsbutikerna har tidigare varit omskrivna för att man sålt mest mat av alla svenska butiker, bland annat under 2012.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!