Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Göran Perssons torp - en god affär

Göran Persson har utan tvekan gjort en mycket bra investering i Torp, säger fastighetsmäklare Fredrik Luhr till tidningen.
Foto: Jocke Berglund/Fotoflyget.Se

Förre statsministern Göran Persson gjorde en bra affär när han köpte gården Torp i Södermanland. 

Ägorna värderas nu till 40 miljoner kronor, enligt en mäklarfirma som på Dagens Industris uppdrag räknat ut marknadsvärdet.

Göran Persson har utan tvekan gjort en mycket bra investering i Torp, säger fastighetsmäklare Fredrik Luhr till tidningen.

 - Persson och hustrun Anitra Steen köpte gården, vid sjön Båven, för 12,5 miljoner kronor av ett äldre brödrapar 2004. Sedan dess har paret byggt en mangårdsbyggnad i karolinerstil för en uppskattad kostnad på sex miljoner kronor och i år dessutom köpt en granngård för 9,9 miljoner kronor. Egendomen är nu på totalt 340 hektar.

 Men investeringarna på runt 30 miljoner kronor har alltså lönat sig. Värdestegringen är enligt mäklarfirmans beräkningar tio miljoner kronor.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!