Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Göran fast i Malaga – tvingas vänta i dagar

Göran Mårtensson och hans familj är strandsatta i spanska Malaga.Foto: LÄSARBILD
Göran Mårtensson känner sig sviken av SAS.Foto: NTB scanpix / TT NYHETSBYRÅN

Flygrädde Göran Mårtensson tog mod till sig och flög till Malaga för en veckas semester.

Först ställdes planet från Stockholm in. Och väl på plats i Spanien har hemresan skjutits fram – två gånger.

– Det här var första gången jag flög utomlands. Och det kommer bli den sista också.

Göran Mårtensson, 51, från Edsbyn i Hälsingland har på grund av flygrädsla aldrig flugit utomlands.

Men inför semestern blev han övertalad av sin familj och släkt att följa med en vecka till Spanien.

Något Göran Mårtensson djupt ångrar i dag – när han sitter fast på Malagas flygplats, känner sig sviken av SAS och desperat letar efter ett annat flyg att komma hem med.

– Vi skulle flugit hem i lördags. Den flighten blev framskjuten till söndag, men nu är det tisdag som gäller. Men vi fick ingen information från SAS, utan den hittade vi själv på nätet, säger Göran Mårtensson.

– Vi är två barnfamiljer och några släktingar, totalt ett resesällskap på tolv personer. Alla vill bara hem och inte tillbringa ytterligare hotellnätter här. 

Göran Mårtenssons dotter, 11-åriga Annie, är ledsen och längtar efter sin häst.Foto: Privat

Problem redan på Arlanda

Deras problem började redan på Arlanda på väg till Malaga.

Planet till Spanien, som skulle gått på lördagsförmiddagen, kom i väg först på söndagseftermiddagen. Där försvann alltså ett och ett halvt dygn av semestern.

– Jag är upprörd och grinig. Jag kokar av ilska. Min dotter Annie bara gråter, och vill hem till sin häst. Jag är beredd att göra vad som helst för att vi ska kunna lyfta härifrån.

Som flygrädd – hur påverkas du?

– Det blir ingen resa för mig mer i alla fall. Jag blir stressad och mår dåligt.

LÄS MER: Pontus strandsatt i Grekland – missade sin brors bröllop

”Planet träffades av blixten”

SAS:s presstalesperson, Troels Karlskov, beklagar att Göran Mårtensson och hans resesällskap tvingas vänta på att komma hem till Sverige.

– I det här fallet träffades planet av blixten precis innan det skulle lyfta från Arlanda till Malaga. Vi var naturligtvis tvungna att undersöka planet efter det, eftersom vi sätter säkerheten främst. Men vi gör nu allt för att de ska kunna flyga hem så snart som möjligt, säger Troels Karlskov

700 inställda flyg

SAS har tidigare under sommaren haft stora problem med inställda resor. De har ställt in över 700 avgångar – dels på grund av att många piloter på det nya dotterbolaget SAIL slutat.

– En kombination av flera faktorer skapar en svår situation. Det är högsäsong, vi flyger med full kapacitet som innebär att alla störningar, som tekniska problem och förseningar, har Troels Karlskov tidigare sagt.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!