Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Googles nya smarttelefon brottas med skärmproblem

Googles nya smarttelefoner Pixel 2 och Pixel 2 XL.
Foto: JEFF CHIU / AP TT NYHETSBYRÅN
Google startar en utredning för att reda ut problemen som rapporterats med den superavancerade skärmen.
Foto: / Ap / TT / NTB Scanpix

Grafik som bränner fast i skärmen och "spökbilder" – Googles nya smarttelefon Pixel 2 XL brottas med flera problem. 

Nu startar tech-jätten en utredning. 

"Vi låter alla våra produkter genomgå omfattande kvalitetstester innan lansering och i tillverkningen av varenda enhet. Vi utreder aktivt den här rapporten", säger Google i ett uttalande till tekniksajten Androidcentral.

Pixel 2 och Pixel 2 XL är Googles utmanare mot marknadsledarna Apple och Samsung på smarttelefonmarknaden. 

Nu rapporterar sajten Androidcentral att XL-variantens avancerade POLED-skärm med QHD-upplösning lider av en rad problem. 

LÄS MER: Google köper en del av HTC 

Spökbilder och fastbränningar på Googles nya superskärm

Förutom "spökbilder", att en tidigare bild som varit uppe på skärmen kan finnas kvar i en mer genomskinlig form när skärmbilden ändras, så finns ett betydligt allvarligare problem som oftare är kopplat till OLED-skärmar, enligt Androidcentral: inbränning. 

Istället för en tillfällig "spökbild" handlar det då om att grafik som under längre tid synts på skärmen "bränns in" och blir permanent. Det kan handla om exempelvis meny-ikoner vars konturer kan ligga kvar på skärmen. 

LÄS MER: Googles nya telefoner Pixel 2 och Pixel XL är lanserade

Testat Googles nya telefon i en vecka: "Galna nivåer" 

Sajten har testat en Pixel 2 XL under en vecka och säger att de redan ser "galna nivåer" av inbränning. När de låter en grå bild synas på skärmen syns hur verktygsfältet börjat avteckna sig på skärmen.  

Efter att sajten har påtalat problemen har Google skickat ett uttalande till sajten. 

"Pixel 2 XL-skärmen har blivit tillverkad med avancerad Poled-teknologi, inklusive QHD+-upplösning, en vid färgtonskala, och hög kontrastnivå för naturliga och vackra färger och renderingar. Vi låter alla våra produkter genomgå omfattande kvalitetstester innan lansering och i tillverkningen av varenda enhet. Vi utreder aktivt den här rapporten". 

LÄS MER: Här är jättemissen med nya Iphone X

Den svarta rutan hos Iphone X 

Det är högst oklart om – och i så fall när – de nya Pixel-telefonerna dyker upp i Sverige. 

Dina Pengar har tidigare berättat om designmissen kring Apples nya smarttelefon Iphone X som gör att en svart ruta, med kameralins och andra sensorer sitter, alltid kommer inkräkta på skärmen när användaren tittar på film eller tv. 

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!