Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Godis återkallas – kan innehålla spår av maskindelar

Godistillverkaren Toms återkallar Anthon Bergs marsipanbröd. 

Ett tillverkningsfel har lett till att det kan finnas spår från maskinerna i chokladen. 

”Vi har nu infört löpande visuell kontroll av lamellerna, således kan problemet inte uppstå igen”, skriver Toms i ett pressmeddelande. 

Godistillverkaren Toms återkallar Anthon Berg marsipanbröd med cognac respektive whisky efter att det har gjorts fynd av plastbitar i chokladen.

Återkallelsen gäller 40 grams-förpackningar med bäst före-datum 23 juli 2018. Chokladen är tillverkad i Danmark, och plastbitarna ska härröra från trasiga lameller som sitter i den maskin som formar marsipanbröden.

Säljs i hela landet

Godiset har sålts till butiker i hela landet.

Toms skriver i pressmeddelandet att de beklagar det inträffade och kunder som köpt det besudlade godiset kan få sina varor ersatta. 

Toms uppger att man nu åtgärdat problemet vid tillverkningen och skriver: 

”Lamellerna är tillverkade av livsmedelsgodkänd plast. Vi har nu infört löpande visuell kontroll av lamellerna, således kan problemet inte uppstå igen”

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!