Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Globalt försäljningsras för Volvo Cars i april

Volvo Cars minskade sin globala försäljning i april.
Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN
Bolaget sålde 31 760 bilar under april.
Foto: ADAM IHSE / TT / TT NYHETSBYRÅN

Volvo Cars globala försäljning rasade med knappt 44 procent under april, jämfört med samma period i fjol.

Hela kvartalet uppges ha påverkats negativt av coronakrisen, rapporterar GP.

Under april sålde Volvo Cars 31 760 bilar. Det motsvarar en minskning med 43,8 procent jämfört med samma månad förra året.

För bolaget har det varit ett tufft första kvartal, vilket uppges vara en följd av coronakrisen. Volvo Cars noterar ett tapp i försäljningen om 25 procent mellan januari och april, jämfört med fjolårets första kvartal.

Utvecklingen skiljer sig dock i Kina, där marknaden har kunnat återhämta sig. I Kina gick försäljningen upp med 20,8 procent i april.

Låga försäljningssiffror i Sverige

På måndagen presenterade branschorganisationen Bil Sweden siffrorna för nyregistrerade personbilar i Sverige under april.

Under månaden registrerade Volvo Cars 3 082 bilar – en minskning som härleds till det tillfälliga produktionsstoppet på flera av bolagets fabriker.

– Vi har befunnit oss i omständigheter där vi inte har kunnat bygga och leverera bilar som planerat. Det är glädjande att vi fortfarande är Sveriges största bilmärke och att produktionen nu har startat igen, säger Volvo Car Sveriges försäljningsdirektör Fredrik Isakson i ett pressmeddelande.

Volvo Cars varslar 1 300 tjänstemän

Beskedet – mitt i coronakrisen.
Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!