Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Getost återkallas – kan innehålla listeria

LIVE: Di TV – Sveriges ekonomi-tv-kanal
Osten som återkallas.Foto: Falbygdens Ost

Falbygdens Ost återkallar getost.

Osten kan enligt tillverkaren eventuellt innehålla listeria. 

Den ost som Falbygdens Ost nu återkallar är getost i rulle, 23 procent. Den har sålts under varumärket ”Falbygdens rekommenderar”.

Osten som har bästföredatum från 28 oktober till 14 november 2020.

I ett pressmeddelande skriver bolaget att man återkallar produkten på grund av misstänkt listeria:

”Anledningen till återkallelsen är att vi har blivit informerade av vår leverantör att listeria har hittats i processen hos det tillverkande mejeriet. Det är inte konstaterat att listeria hittats i den ost vi sålt, men det kan inte uteslutas.”

Kan lämnas tillbaka

Konsumenter som har köpt osten kan lämna tillbaka den i närmaste butik för att få ersättning, eller ersättas med en annan produkt.

– Vi ser självklart allvarligt på det som inträffat och har omgående startat en intern utredning med vår leverantör. Vi återkallar produkten av försiktighetsskäl, säger Eleonor Johansson, platschef Falbygdens Ost.

Symtom på en listeriainfektion kan variera. Gravida kvinnor och nyfödda barn, äldre samt personer med nedsatt immunförsvar kan bli sjuka, medan andra vanligtvis inte insjuknar.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!