Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gåvor till brudpar kan beskattas

Polisen har beslagtagit alkohol och sett över de tillfälliga alkoholtillstånden som gjort det möjligt för brudparen att servera egenimporterad alkohol. Bilden är tagen i ett annat sammanhang.Foto: FREDRIK SANDBERG / TT / TT NYHETSBYRÅN
Skatteverket ska undersöka om gåvor i form av kontanter till brudpar ska ses som svart betalning för bröllopsfesten, och om de ska beskattas.Foto: TT NYHETSBYRÅN

Skatteverket ska undersöka om gåvor i form av kontanter till brudpar ska ses som svart betalning för bröllopsfesten, och om de ska beskattas, rapporterar SVT Södertälje.

Polisen har sedan i somras, tillsammans med andra myndigheter, granskat elva festvåningar i Södertälje. Bland annat har man beslagtagit alkohol och sett över de tillfälliga alkoholtillstånden som gjort det möjligt för brudparen att servera egenimporterad alkohol.

Nu går polisinsatsen som kallas ”Plattform bröllop” vidare i sin granskning av bröllopsverksamheten i staden.

”Väldigt mycket pengar”

– Varje bröllop omfattar väldigt mycket pengar. Vi pratar ofta en halv miljon kronor per bröllop eller mer och varje festvåning har 30-50 bröllop per år. Det är betalningar för lokal, mat, personal, uppträdanden, fotografering, blommor, alkohol och gåvor. Ändå betalas väldigt lite i skatt, det är många miljoner som försvinner någonstans och det är det Skatteverket ska titta närmare på. Vart tar de här pengarna vägen, säger Södertäljepolisen Jonas Packalén, en av de ansvariga för kontrollerna av festvåningarna, till SVT.

Södertälje är unikt med sina många festvåningar, men polisens mål är att sprida metoden till resten av landet.

LÄS MER: Svenskarna under 30 som tjänar bäst – sök där du bor (PREMIUM) 

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!