Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fredrik blev miljonär vid 18 års ålder

Foto: Pettersson Sara
Att odla sitt intresse kan vara givande. För Fredrik Haugens del ledde pokerintresset till att han kunde kalla sig miljonär så snart han blivit myndig.


Fredrik Haugens framgång i pokervärlden grundar sig på ett generellt intresse för allt som har med spel, sport och tävlingar att göra.
–  Själva tävlingsmomentet är en stor del inom poker. När jag märkte att det gick att tjäna pengar på det blev det ännu mer intressant, berättar Fredrik. 
Han började spela med låtsaspengar som 15-åring, innan han på myndighetsdagen börja använda riktiga. Snart hade Fredriks nätpokerintresse resulterat i en sammanlagd vinst på en miljon.
–  Självklart förlorar jag också, ibland kan det gå veckor av bakslag innan jag börjar vinna igen.

" Jag kan jobba när jag vill"


I snitt lägger Fredrik ner ungefär 30 timmar i veckan på att spela. Tre stora ”live”-turneringar med stora vinstsummor har han hunnit med, tävlingar som han först kvalat in till genom utslagsmatcher på nätet. Han har inget annat jobb, och vill gärna fortsätta som pokerproffs i några år till.
–  Det känns skönt att kunna leva på min hobby, och att det har gett mig en bra ekonomisk start i livet. Dessutom kan jag jobba när jag vill… Pengarna använder jag till resor och kläder, men det mesta har jag investerat i en lägenhet – och i pokerspel.
Några nackdelar med att vara tonårig miljonär har han inte märkt av. Umgänget med kompisarna är fjäskbefriat, och ingen förutsätter att Fredrik ska stå för notorna.
–  Men det kan vara jobbigt när jag träffar nya människor som frågar vad jag jobbar med. Ibland säger jag att jag är arbetslös…

Lotta Bengnér
Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!