Tomas Kvarnkullen, programledare för Börsmorgon.Tomas Kvarnkullen, programledare för Börsmorgon.
Tomas Kvarnkullen, programledare för Börsmorgon.
I dagens program tar vi bland annat upp Volvo Cars nyemission och förväntningarna inför en eventuell börsnotering. Foto: Henrik Isaksson/Piniro/IBLI dagens program tar vi bland annat upp Volvo Cars nyemission och förväntningarna inför en eventuell börsnotering. Foto: Henrik Isaksson/Piniro/IBL
I dagens program tar vi bland annat upp Volvo Cars nyemission och förväntningarna inför en eventuell börsnotering. Foto: Henrik Isaksson/Piniro/IBL

Förväntningarna inför Volvo Cars-notering

Publicerad

I dagens Börsmorgon gästas vi av Ulf Petersson, analytiker på Di, och Niklas Wellfelt, chefsstrateg Ålandsbanken, och tar upp Volvo Cars nyemission och förväntningarna inför en eventuell börsnotering. Volvo Cars som, enligt Nyhetsbyrån Direkt, tar in motsvarande 4,5 miljarder kronor i en nyemission av preferensaktier inför en börsnotering.

Vår reporter är på plats på Stockholmsbörsen där Greater Than tar plats på First North. Vd Liselott Johansson intervjuas om nynoteringen. Dessutom gästas vi av IG Markets Erik Hansén, som ska titta nu på hur utvecklingen kan komma att se ut när man inleder räntehöjningar.

Vi håller också så klart koll på börsen när den öppnar klockan 09.

I Dagens industris Börsmorgon, som produceras tillsammans med Expressen, bevakar vi Stockholmsbörsen med programmets gäster och experter som ger de bästa analyserna och aktietipsen.

Börsmorgon sänds varje vardag klockan 08.50. Hör gärna av dig med frågor och kommentarer till borsmorgon@di.se.

På sociala medier når du oss med hashtaggen #borsmorgon.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Annons:
Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Annons:
Annons:
Annons:
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen