Bara en liten del av löneskillnaderna mellan kvinnor och män går att förklara. Foto: Monkey Business Images
Bara en liten del av löneskillnaderna mellan kvinnor och män går att förklara. Foto: Monkey Business Images

Forskare: Diskriminering är enda förklaringen

Publicerad

Männen tjänar 27 procent mer än kvinnor i svenska ledningsgrupper.

Och bara en liten del av löneskillnaderna går att förklara.

– Diskriminering är den enda förklaringen, säger forskaren Joacim Tåg till Dagens Nyheter.

En studie gjord på Institutet för näringslivsforskning har tittat på ett antal olika egenskaper på individ- och företagsnivå i ledningsgrupper i svenska företag. Detta för att se om det finns egenskaper som förklarar skillnader mellan män och kvinnor i utnämningar till vd och vad gäller lönegapet för toppositionerna i företag. Och studien visar att det finns stora skillnader, skriver Dagens Nyheter.

 

LÄS OCKSÅ: Gunilla Herlitz lämnar sina uppdrag som vd.

 

I ledningsgruppen var 30 procent av männen vd medan bara 12 procent av kvinnorna var det. Männen tjänade också 27 procent mer än kvinnorna i medeltal.

Vid en jämförelse av vilka faktorer som skilde mellan män och kvinnor hade kvinnorna längre utbildning och hade oftare studerat ekonomi än männen i undersökningen. De hade också bytt företag oftare och i större utsträckning arbetat som ledningskonsulter. Samtidigt hade kvinnorna fler karriäravbrott trots att de hade färre barn än männen. En lägre andel av kvinnorna var gifta och ägde aktier. Men slutsatsen av studien var att variablerna enbart kan förklara 12 procent av skillnaderna mellan män och kvinnor i utnämning och lön.

 

LÄS OCKSÅ: Victoria Silvstedts vinnande affärsmodell.

 

– Då är diskriminering den enda förklaring som finns kvar, säger Joacim Tåg, forskare och programchef på Institutet för näringslivsforskning till Dagens Nyheter och fortsätter:

– Vi vill lyfta fram att när man tar beslut om löner och utser vd är det viktigt att man tittar på hur det ser ut i verkligheten och denna studie belyser att det finns könsskillnader som inte går att förklara med egenskaper.

 

Följ Dina Pengar på Facebook där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen