Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Flygbolaget Wow air allt närmare konkurs - ställer in alla flyg

Det konkurshotade isländska lågprisflygbolag Wow Air ställer nu in all verksamhet och alla flyg, det skriver Bloomberg.

Det sker efter att bolaget misslyckats med att säkra kapital. 

På tisdagen kom positiva besked från flygbolaget Wow Air. Då hade innehavare av konvertibelobligationer i det krisande isländska flygbolaget godtagit villkor gällande att växla in obligationer mot aktier för att bolaget ska kunna finansiera verksamheten, skriver Dagens Industri. 

Men nu meddelar bolaget via sin hemsida att all verksamhet och alla flyg är inställda. 

”Information till Wow Air-passagerare. Wow Air har upphört med all verksamhet. Alla Wow Air-resor är inställda”.

Flygbolaget uppmanar resenärerna att kolla tillgängliga flyg med andra bolag. 

Enligt Aviation Tribune har de tidigare i veckan ställt in 20 flyg i söndags, sex i måndags och tisdags och fyra på onsdagen. Dessutom har många andra flyg varit försenade. 

Bolaget, som grundades 2011 och vars affärsidé var att precis som Norwegian flyga passagerare över Atlanten, har haft det tufft. 

I september tvingades de låna upp omkring 600 miljoner kronor. Samtidigt offentliggjordes deras 14:e rutt, till Orlando, Florida, från Keflavik på Island.

Den senaste tiden har de fört diskussioner med flera olika potentiella investerare. Där ibland fanns rivalen Icelandair och att slå ihop de båda bolagen ska ha varit på tapeten. 

Islands regering har sagt att de inte kommer att använda skattebetalarnas pengar för att rädda bolaget. 

Förra året flög 3,5 miljoner passagerare med Wow Air. 

Texten uppdateras.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!