Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fler svenskar dumpar sina Huawei-telefoner

Tero Marjamäki, pressansvarig Blocket.Foto: BLOCKET
Mängder av telefoner Foto: SIPA ASIA / SIPA ASIA/SIPA USA SIPA USA

Nu ökar antalet svenskar som vill sälja sina Huawei-telefoner.

Och många leverantörer har valt att avbryta sina samarbeten med tillverkaren.

– Vi har sett att det strömmat in annonser efter att medierna rapporterat om Huawei-haveriet, säger Tero Marjamäki, pressansvarig Blocket.

På Marknadsplatsen Blocket syns fler och fler annonser från människor som vill bli av med sina Huawei-telefoner genom att sälja dem i andrahand. 

– Det har ökat den här veckan i jämförelse med samma vecka föra året. Vi har fem gånger så många annonser om Huawei, säger Tero Marjamäki, pressansvarig Blocket.

Slutar tillverka sina appar

I söndags förklarade Google att man skulle sluta leverera sina appar och operativsystemsuppdateringar till Huawei, bolaget som som nyligen var världens näst största tillverkare av smartphones.

Efter det har till exempel chiptillverkaren Qualcomm och flera operatörer stoppat sina samarbeten med Huawei.

Antalet annonser har tredubblats

Förra veckan syntes ett tiotal annonser med Huawei-telefoner på Blocket. Det ska jämföras med 30–35 under tre dagar efter att Googles förbud blev officiellt.

– Det kan vara att folk som köp sina telefoner nu tagit del av medias rapportering om bolaget, och sedan fått kalla fötter, menar Tero Marjamäki.

– Man blir helt enkelt orolig, och tar då kanske tar det säkra för det osäkra och byter telefon.

Håller trycket på att avta?

– Det fortsätter att strömma in annonser. När det blir mediala kriser är andrahandsmarknaden snabb på att reagera.

Operatören Telia har sagt att man ska återkomma när man har sett hur utvecklingen kring Huawei påverkar bolagets kunder.

 

LÄS MER: Så drabbas användarna av Googles nya besked

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!