Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

H&M har tvingats stänga två av tre butiker i Kina

Stängda butiker i köpcentra i Peking.
Foto: MARK SCHIEFELBEIN / AP TT NYHETSBYRÅN
Stängt köpcentra.
Foto: WU HONG / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

H&M-gruppen har för närvarande stängt 334 butiker i Kina på grund av corona-viruset.

Det motsvarar drygt 64 procent av butiksbeståndet i landet.

Uppgifterna bekräftas av H&M-gruppens pressavdelning.

– H&M-gruppen har 520 butiker i Kina och vi håller för närvarande 334 av dessa butiker stängda. Med tanke på rådande situation och att vi har tillfälligt stängt butiker så är en kortsiktig påverkan på vår försäljning oundviklig, men vi väljer att inte gå in på detaljer i dagsläget, heter det i mejlet.

Det gångna verksamhetsåret 2018/2019, som sträckte sig till och med november 2019, genererade Kina en försäljning på 12 miljarder kronor, motsvarande ungefär 5,2 procent av koncernens totala försäljning.

Vilken påverkan har ni hittills märkt på era inköp från Kina?

– Kina är ett viktigt produktionsland för oss, men i och med att majoriteten av våra leverantörer i Kina redan hade för avsikt att hålla stängt i samband med det kinesiska nyåret, är produktionen i landet just nu väldigt låg, men sett över helåret ligger den på 20–30 procent. Om viruset fortsätter att spridas kommer vi behöva se över planeringen av vår produktion. Om så blir fallet kommer det ske i enlighet med våra ansvarstagande inköpsrutiner och på ett sätt som även tar hänsyn till våra leverantörer, skriver H&M-gruppens pressavdelning.

TV: Vad innebär det att familjen Persson tar ett steg tillbaka?

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!