Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Finnair ökar – starka siffror för september

Foto: MARKKU ULANDER / AP LEHTIKUVA

Under förra månaden hade Finnair över en miljon resenärer och trafiken ökade med cirka 17 procent, enligt ett pressmeddelande från det finska flygbolaget. 

Nu startar Finnair ett samarbete med isländskt företag för att förbättra, och digitalisera bokningssystem.  

Finnairs trafik, mätt i passagerarkilometer, steg med 16,9 procent i september, enligt ett pressmeddelande som bolaget släppte under tisdagen.

Kapaciteten steg med 10,6 procent och antalet passagerare med 10,7 procent till 1,08 miljoner. 

Mäts trafiken i betalda passagerarkilometer, RPK, ökade det finska flygbolaget med 16,9 procent under månaden, jämfört med samma månad året innan.

I förra månaden var ökningen 14,7 procent.

Kapaciteten, mätt som ASK, steg med 10,6 procent medan kabinfaktorn för passagerare steg 4,6 procentenheter till 85,3 procent, skriver Finnwire.

 

LÄS MER: Finnair kan gå ihop med British Airways 

Finnair: "Det tredje kvartalet var väldigt starkt"

Finanschefen Pekka Vahahyyppa säger i en kommentar att det tredje kvartalet var mycket starkt mässigttrafik.

– Det tredje kvartalet var väldigt starkt vad gäller trafikprestation. Vår kapacitet ökade med över 10 procent varje månad, men tillväxten av efterfrågan var ändå klart högre än kapacitetstillväxten, säger Pekka Vähähyyppä som även lyfter fram att enhetsintäkterna ökade samtidigt som kabinfaktorn, beläggningen, förbättrades. 

LÄS MER: Fler reser med Finnair – flygbolaget slår rekord

Finnair samarbetar med isländskt bokningsföretag

Under tisdagen släppte Finnair även ett pressmeddelande om att de inleder ett samarbete med ett isländskt företag, Bókun, som erbjuder en digital plattform för bokningstjänster av resor och aktiviteter. 

– Bókun har varit en av katalysatorerna för Islands växande reseindustri, och vi tror att det också kommer att vara fördelaktigt för den finska reseindustrin, genom att göra resor och aktiviteter mer tillgängliga för våra kunder, säger Katri Harra-Salonen, digital chef for Finnair i pressmeddelandet. 

– Det är en ära för oss att vara en del av digitaliseringen av Finlands reseindustri, och vår beprövade plattform erbjuder ett konkret verktyg för detta, säger Hjalti Baldursson, vd för Bókun. 

NYTT NYHETSBREV: Dina Pengars krönikör Frida Bratt guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!