Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fingerprint Cards stämmer sin kinesiske konkurrent

Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Fingerprint Cards, med insideråtalade storägaren Johan Carlström, hävdar att kinesiska konkurrenten Shenzhen Goodix Technology har gjort intrång i ett av bolagets patent. 

– Vi är fast beslutna att försvara våra intressen, säger bolagets vd Christian Fredrikson. 

Fingerprint Cards har lämnat in ett klagomål till Beijjing Intellectual Property Court.  Bolaget hävdar att kinesiska konkurrenten Shenzhen Goodix Technology har gjort intrång i ett av bolagets patent, skriver Finwire. 

– När det sker intrång på våra patent är vi fast beslutna att försvara våra intressen och aktieägarnas intressen, säger vd Christian Fredrikson i ett pressmeddelande.

Fingerprint Cards söker genom domstolen ersättning för skador som man menar uppstått till följd av patentintrånget. Man söker också en order som stoppar Goodix från att marknadsföra och sälja de aktuella fingeravtryckschipen. 

LÄS MER: Här är turerna som skakar Fingerprint Cards 

Fingerprint Cards var länge en småspararfavorit, men under senare år har dåliga nyheter och kursras avslöst varandra. Storägare och ordföranden Johan Carlström står åtalad för sju fall av grovt insiderbrott i bolaget under perioden 2012-2014. Han riskerar upp till fyra års fängelse vid en fällande dom. Men för en vecka sedan kom beskedet att målet, som skulle avgöras i Stockholms tingsrätt i november, skjuts upp på grund av domarbrist. 

Bolagets aktie har åkt jojo på börsen. Under sommaren har Fingerprint Cards aktie klättrat, men på tre år har aktien backat med 77 procent. 

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!