Från vänster: Fredrik Persson, Stiga Sports vd Andreas Zandrén, styrelseordförande Ankie Bandstigen och Staffan Persson. Foto: StigaFrån vänster: Fredrik Persson, Stiga Sports vd Andreas Zandrén, styrelseordförande Ankie Bandstigen och Staffan Persson. Foto: Stiga
Från vänster: Fredrik Persson, Stiga Sports vd Andreas Zandrén, styrelseordförande Ankie Bandstigen och Staffan Persson.  Foto: Stiga
Stiga Sports anläggning i Eskilstuna. Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURESStiga Sports anläggning i Eskilstuna. Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES
Stiga Sports anläggning i Eskilstuna.  Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES

Finansmannen köper hälften av anrika Stiga

Publicerad

Finansmannen Staffan Persson, 62, har köpt hälften av familjeföretaget Stiga Sports – som är känt för sina pingis-tillbehör. 

För Dagens industri berättar han om relationen till företaget. 

– Jag har spelat otroligt mycket både på Stigabord och med Stigaracketar, säger han till tidningen. 

Staffan Persson och hans son Fredrik Persson köper hälften av aktierna i Stiga Sports AB genom investeringsbolaget Nortal Investments AB. 

Staffan Persson, som tidigare investerat i Neonet, Unibet, Dibs, Cinnober, Synthetic MR och Pled Pharma och är majoritetsägare i anläggningsbolaget Sveab, har en relation till Stiga som sträcker sig till barndomen. 

LÄS MER: Moderaternas plan: Sälja SBAB och Telia

Spelade i näst högsta divisionen

Mellan 11 och 19 års ålder spelade han pingis i Strömnäs Gif, i Piteå. 

– Jag har spelat otroligt mycket både på Stigabord och med Stigaracketar. Som bäst spelade jag i näst högsta divisionen, men det är ju några år sedan", säger han till Dagens industri

Stiga grundades i Tranås 1934 och tre generationer av ägarfamiljen Bandstigen är engagerade i att driva det. 

– Att få en affärspartner med stor erfarenhet av att driva framgångsrika bolag, och som värnar om det familjeägda entreprenörskapet, är något vi värderar högt. Det känns också oerhört stimulerande att en så kompetent kraft delar vår tydliga vision om företagets framtidsmöjligheter. Vi har höga förväntningar på vad vi ska kunna åstadkomma tillsammans med Staffan och Fredrik, säger ordföranden i STIGA Sports AB, Ankie Bandstigen, i ett pressmeddelande. 

LÄS MER: Cannabisjättar går samman i kanadensisk miljardaffär

Köper ut den amerikanska delägaren

Staffan Persson köper ut tidigare delägaren, amerikanska börsbolaget Escalade Sports, som kommer fortsätta vara Stigas licenstagare på USA-marknaden.  

2017 omsatte Stiga Sports AB cirka 400 miljoner kronor med en vinst före ränta och skatt på omkring 10 procent. De största marknaderna är de nordiska länderna, Kina, Japan, Nordamerika och Tyskland. 

Stiga Sports

Stiga Sports är ett av Sveriges ledande företag inom sport- och fritidssektorn. Rötterna kan härledas till småländska Tranås, där företaget grundades 1934. Bolagets två största produktgrupper är bordtennis och vinterlek. 

Källa: Stiga Sports

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


NYTT NYHETSBREV: Dina Pengars krönikör Frida Bratt guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!

Annons:
Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Annons:
Annons:
Annons:
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen