Finansmannen köper hälften av anrika Stiga

Från vänster: Fredrik Persson, Stiga Sports vd Andreas Zandrén, styrelseordförande Ankie Bandstigen och Staffan Persson.
Foto: Stiga
Stiga Sports anläggning i Eskilstuna.
Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES

Finansmannen Staffan Persson, 62, har köpt hälften av familjeföretaget Stiga Sports – som är känt för sina pingis-tillbehör. 

För Dagens industri berättar han om relationen till företaget. 

– Jag har spelat otroligt mycket både på Stigabord och med Stigaracketar, säger han till tidningen. 

Staffan Persson och hans son Fredrik Persson köper hälften av aktierna i Stiga Sports AB genom investeringsbolaget Nortal Investments AB. 

Staffan Persson, som tidigare investerat i Neonet, Unibet, Dibs, Cinnober, Synthetic MR och Pled Pharma och är majoritetsägare i anläggningsbolaget Sveab, har en relation till Stiga som sträcker sig till barndomen. 

LÄS MER: Moderaternas plan: Sälja SBAB och Telia

Spelade i näst högsta divisionen

Mellan 11 och 19 års ålder spelade han pingis i Strömnäs Gif, i Piteå. 

– Jag har spelat otroligt mycket både på Stigabord och med Stigaracketar. Som bäst spelade jag i näst högsta divisionen, men det är ju några år sedan", säger han till Dagens industri

Stiga grundades i Tranås 1934 och tre generationer av ägarfamiljen Bandstigen är engagerade i att driva det. 

– Att få en affärspartner med stor erfarenhet av att driva framgångsrika bolag, och som värnar om det familjeägda entreprenörskapet, är något vi värderar högt. Det känns också oerhört stimulerande att en så kompetent kraft delar vår tydliga vision om företagets framtidsmöjligheter. Vi har höga förväntningar på vad vi ska kunna åstadkomma tillsammans med Staffan och Fredrik, säger ordföranden i STIGA Sports AB, Ankie Bandstigen, i ett pressmeddelande. 

LÄS MER: Cannabisjättar går samman i kanadensisk miljardaffär

Köper ut den amerikanska delägaren

Staffan Persson köper ut tidigare delägaren, amerikanska börsbolaget Escalade Sports, som kommer fortsätta vara Stigas licenstagare på USA-marknaden.  

2017 omsatte Stiga Sports AB cirka 400 miljoner kronor med en vinst före ränta och skatt på omkring 10 procent. De största marknaderna är de nordiska länderna, Kina, Japan, Nordamerika och Tyskland. 

Stiga Sports

Stiga Sports är ett av Sveriges ledande företag inom sport- och fritidssektorn. Rötterna kan härledas till småländska Tranås, där företaget grundades 1934. Bolagets två största produktgrupper är bordtennis och vinterlek. 

Källa: Stiga Sports

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!