Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Matstol för barn återkallas – barn kan strypas eller hängas

Företaget Jollyroom återkallar samtliga matstolar av det egna märket JLY, skriver Konsumentverket på sin hemsida. 

Kunder som redan ha köpt den uppmanas att omgående sluta använda den. 

– Den primära utmaningen har varit materialtrötthet i plasten som kan göra att den lossnar, säger Jollyrooms vd Ole Sauar till TV4 Nyheterna. 

Anledningen är att fästen till stolens sitt- och fotplatta kan gå sönder, något som kan leda till fallskador.

Ytterligare en risk med produkten är utrymmet mellan bygel och sitsen har en felaktig utformning. Detta gör att barnet kan glida under bygeln med kroppen och fastna med huvudet och då riskerar att bli hängd/strypt”, skriver Konsumentverket på sin hemsida. 

Jollyrooms vd Ole Sauar säger till TV4 Nyheterna att problemen framkommer efter några års användande av stolen. 

– Jag har inte alla detaljer kring den här stolen men den primära utmaningen har varit materialtrötthet i plasten som kan göra att den lossnar om barnet till exempel sitter och hoppar eller gungar. Den håller i några år då fästet är av tillräckligt hög kvalitet. Men när vi nu upptäcker detta så meddelar vi kunderna, säger han. 

Farlig matstol för barn återkallas

Återkallelsen gäller stolar med artikelnummer 418144, 418145 respektive 418146. 

Konsumenter som har köpt stolen uppmanas att omedelbart att sluta använda den och kontakta Jollyrooms kundservice. 

Matstolen i fråga har sålts sedan början av 2016 och fram till i mars 2018 och återkallelsen har pågått sedan oktober förra året. 

– Många som köpte den kanske har slängt stolen. Vi har fått en del återkoppling från kunder att de har slängt den, säger Ole Sauar till TV4. 

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!