Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Färjor och flyg till och från Finland stoppas av strejk

Finnairs flygningar påverkas av strejken.Foto: SOFIA OKKONEN / SOFIA OKKONEN
Även flera färjeavgångar mellan Sverige och Finland får problem.Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBL

Den finländska poststrejken är ett faktum.

Detta efter att förhandlingarna brutit samman.

Vilket innebär att Sveriges drabbas med inställd flyg- och färjetrafik, skriver DN.

Strejken i Finland tog sin början för snart två veckor sedan – 11 november. 

På måndag startar flera sympatistrejker – några av dem lär även påverka Sverige. Strejken utvidgas nämligen bland de postanställda i vårt östra grannland till att omfatta 10 000 personer.

Enligt planerna ska strejken pågå i 24 timmar, men kan förlängas om inte parterna kommer överens.

Finlandsfärjan Baltic Princess med sina 300 passagerare, som avgår från Stockholm till Åbo på måndagen kan inte lämna Åbo. 

Silja Serenades 600 passagerare, som lämnar Stockholm till Helsingfors på måndag, blir stående i den finländska huvudstaden vid framkomsten på tisdag – om konflikten fortfarande är olöst.

– Vi håller just nu på att informera våra passagerare om detta och försöker hitta alternativa lösningar, säger kommunikationsdirektör Katri Link till DN på söndagskvällen.

När det gäller Viking Line stoppas flera avgångar från Kapellskär till Mariehamn. Det samma gäller kvällsavgången från Stockholm till Åbo.

På Helsingfors-Vanda flygplatsen kan teknik- och säkerhetspersonal tänka sig att sympatistrejka. Då berörs bland annat Finnair med avgångar till bland annat Stockholm.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!