Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Farage tror att Sverige kommer lämna EU

Foto: Lucy Young/Shutterstock

Nigel Farage, som avgår som ledare för brittiska Ukip, vill få andra länder att lämna EU. Sverige är en sannolik kandidat, enligt Farage.

Efter att han har lämnat partiledarposten i Ukip kommer Nigel Farage i höst att resa runt i Europa för att locka andra EU-länder att följa efter Storbritannien ut ur unionen.

Ska uppmuntra EU-kritiska partier

Farage planerar att uppmuntra andra EU-kritiska partier att driva krav på folkomröstningar, sade Ukip-ledaren till journalister under Republikanernas partikonvent i Cleveland, skriver Financial Times.

– Jag åker i september till Aten, där vi ska ha en stor konferens om alternativen till euron och vad det innebär att lämna unionen och valutan, sade Farage.

Troligt med folkomröstning i Sverige

Han lyfte fram Sverige, Danmark och Nederländerna som länder där det är särskilt troligt med folkomröstningar om EU-utträde framöver.

I början av juli meddelade Farage att han avgår som partiledare för Ukip, eftersom han uppnått sitt mål i och med att britterna röstade ja till brexit.

LÄS MER: Ukip-ledaren Nigel Farage avgår

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!