Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Falcon funds-mannen blev av med Bond-bil

Emil Amir Ingmanson, utpekad som nyckelperson i Falcon funds-härvan, har fått sin lyxbil säkrad av Kronofogdemyndigheten. Obs: Bilen på bilden är inte den bil som ägs av Ingmanson. Foto: ANDREAS MAU CARPIX / ANDREAS MAU CARPIX
Bilden är av modellen Aston Martin Vanquish. Foto: JASON SZENES / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Kronofogdemyndigheten har säkrat häktade affärsmannen Emil Amir Ingmansons lyxbil, rapporterar Dagens Industri. 

Bilen är en Aston Martin Vanquish – liknande den som James Bond kör i ”Die another day”. 

Ingmanson – utpekad som nyckelperson i Falcon funds-härvan – ska begäras utlämnad på onsdagen.  

Emil Amir Ingmanson greps i mitten på december på Heathrow-flygplatsen i London. Han är misstänkt för sin inblandning i Falcon funds-härvan – och hade vid gripandet varit anhållen en månad i sin frånvaro i Sverige. 

Misstankarna rör grova bedrägerier som ska ha gjorts inom PPM-bolaget Falcon Funds. Fondbolaget saknar närmare 850 miljoner kronor, enligt Pensionsmyndigheten, och Kronofogdemyndigheten arbetar för att säkra tillgångar i härvan. 

Emil Amir Ingmanson har sedan gripandet suttit i brittiskt häkte – och väntas begäras utlämnad tillsammans med ytterligare en svensk under onsdagen. 

– Vi vill få dem överlämnade till Sverige, säger Arne Fors, åklagare vid Ekobrottsmyndigheten till Dagens Industri. 

 

LÄS MER: Razzia mot Falcon Funds – Emil Amir Ingmanson greps

 

Emil Amir Ingmanson.

Kronofogden har säkrat Ingmansons lyxbil 

Kronofogdemyndigheten söker efter tillgångar knutna till Ingmanson. Myndigheten har säkrat hans bil: en Aston Martin Vanquish, från 2014 med modellbeteckningen Volante. Värdet: 1,7 miljoner kronor. 

Pierce Brosnan körde en föregångare till bilen i James Bond-filmen ”Die another day” från 2002. 

Emil Ingmanson har en restskuld på bilen om en miljon kronor, så om den skulle tvångssäljas får staten bara in 700 000 kronor. 

 

LÄS MER: Hittad: Försvunnen affärsman gömmer sig i lyxkvarter

 

Kördes av James Bond

Dagens industri rapporterar att Kronofogden även säkrat lösöre till ett värde på 1,2 miljoner kronor från Mark Bishop – som är en av nyckelpensionerna i pensionshärvan. Även hans Östermalmsvåning, med ett marknadsvärde på 21 miljoner kronor, har belagts med kvarstad. 

Kronofogden har även lokaliserat tillgångar på 440 000 kronor tillhörande den tredje mannen. 

Emil Amir Ingmanson har stämt Expressens ansvariga utgivare Thomas Mattsson på grund av Expressens rapportering om Falcon Funds–härvan. Ingmanson anklagar honom för grovt förtal alternativt förtal och kräver 50 000 kronor i skadestånd.

– Vår granskning av Falcon Funds kommer naturligtvis att fortsätta och vi kommer i rätten att tillbakavisa alla krav. I Expressens uppdrag ingår att genomlysa missförhållanden och pensionsspararna saknar alltjämt minst 700 miljoner av sina pengar, säger chefredaktör Thomas Mattsson.

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!