Emil Amir Ingmanson, utpekad som nyckelperson i Falcon funds-härvan, har fått sin lyxbil säkrad av Kronofogdemyndigheten. Obs: Bilen på bilden är inte den bil som ägs av Ingmanson. Foto: ANDREAS MAU CARPIX / ANDREAS MAU CARPIXEmil Amir Ingmanson, utpekad som nyckelperson i Falcon funds-härvan, har fått sin lyxbil säkrad av Kronofogdemyndigheten. Obs: Bilen på bilden är inte den bil som ägs av Ingmanson. Foto: ANDREAS MAU CARPIX / ANDREAS MAU CARPIX
Emil Amir Ingmanson, utpekad som nyckelperson i Falcon funds-härvan, har fått sin lyxbil säkrad av Kronofogdemyndigheten. Obs: Bilen på bilden är inte den bil som ägs av Ingmanson. Foto: ANDREAS MAU CARPIX / ANDREAS MAU CARPIX
Bilden är av modellen Aston Martin Vanquish. Foto: JASON SZENES / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNBilden är av modellen Aston Martin Vanquish. Foto: JASON SZENES / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Bilden är av modellen Aston Martin Vanquish. Foto: JASON SZENES / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Falcon funds-mannen blev av med Bond-bil

Publicerad

Kronofogdemyndigheten har säkrat häktade affärsmannen Emil Amir Ingmansons lyxbil, rapporterar Dagens Industri. 

Bilen är en Aston Martin Vanquish – liknande den som James Bond kör i ”Die another day”. 

Ingmanson – utpekad som nyckelperson i Falcon funds-härvan – ska begäras utlämnad på onsdagen.  

Emil Amir Ingmanson greps i mitten på december på Heathrow-flygplatsen i London. Han är misstänkt för sin inblandning i Falcon funds-härvan – och hade vid gripandet varit anhållen en månad i sin frånvaro i Sverige. 

Misstankarna rör grova bedrägerier som ska ha gjorts inom PPM-bolaget Falcon Funds. Fondbolaget saknar närmare 850 miljoner kronor, enligt Pensionsmyndigheten, och Kronofogdemyndigheten arbetar för att säkra tillgångar i härvan. 

Emil Amir Ingmanson har sedan gripandet suttit i brittiskt häkte – och väntas begäras utlämnad tillsammans med ytterligare en svensk under onsdagen. 

– Vi vill få dem överlämnade till Sverige, säger Arne Fors, åklagare vid Ekobrottsmyndigheten till Dagens Industri. 

 

LÄS MER: Razzia mot Falcon Funds – Emil Amir Ingmanson greps

 

Emil Amir Ingmanson.

Kronofogden har säkrat Ingmansons lyxbil 

Kronofogdemyndigheten söker efter tillgångar knutna till Ingmanson. Myndigheten har säkrat hans bil: en Aston Martin Vanquish, från 2014 med modellbeteckningen Volante. Värdet: 1,7 miljoner kronor. 

Pierce Brosnan körde en föregångare till bilen i James Bond-filmen ”Die another day” från 2002. 

Emil Ingmanson har en restskuld på bilen om en miljon kronor, så om den skulle tvångssäljas får staten bara in 700 000 kronor. 

 

LÄS MER: Hittad: Försvunnen affärsman gömmer sig i lyxkvarter

 

Kördes av James Bond

Dagens industri rapporterar att Kronofogden även säkrat lösöre till ett värde på 1,2 miljoner kronor från Mark Bishop – som är en av nyckelpensionerna i pensionshärvan. Även hans Östermalmsvåning, med ett marknadsvärde på 21 miljoner kronor, har belagts med kvarstad. 

Kronofogden har även lokaliserat tillgångar på 440 000 kronor tillhörande den tredje mannen. 

Emil Amir Ingmanson har stämt Expressens ansvariga utgivare Thomas Mattsson på grund av Expressens rapportering om Falcon Funds–härvan. Ingmanson anklagar honom för grovt förtal alternativt förtal och kräver 50 000 kronor i skadestånd.

– Vår granskning av Falcon Funds kommer naturligtvis att fortsätta och vi kommer i rätten att tillbakavisa alla krav. I Expressens uppdrag ingår att genomlysa missförhållanden och pensionsspararna saknar alltjämt minst 700 miljoner av sina pengar, säger chefredaktör Thomas Mattsson.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Annons:
Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Annons:
Annons:
Annons:
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen