Facebook ställer in alla större möten till nästa sommar

Facebooks grundare och vd Mark Zuckerberg.
Foto: TONY AVELAR / AP TT NYHETSBYRÅN
Coronatester i Kalifornien.
Foto: BEN MARGOT / AP TT NYHETSBYRÅN

Facebook skjuter upp sina planer på att återvända till kontoren – och fortsätter jobba hemifrån för att ”hjälpa resten av samhället”.

Det meddelar grundaren Mark Zuckerberg.

Samtidigt ställer sociala medier-jätten in alla större evenemang till 2021.

De flesta anställda på Facebook jobbar hemifrån – och ser ut att fortsätta med det ett bra tag till.

På den egna sociala medier-plattformen skriver bolaget grundare och vd Mark Zuckerberg att man nu ”saktar ner” sina planer på att återvända till kontoren ”för att prioritera att hjälpa resten av samhället och lokala ekonomin att komma i gång igen”.

Facebooks Mark Zuckerberg om beslutet

Zuckerberg skriver vidare att Facebook är medvetna om att de flesta inte kan jobba hemifrån lika enkelt som många av deras anställda kan.

”Vi vet också att när samhället så småningom börjar öppnas upp igen måste det öppna långsamt i vågor för att säkerställa att de personer som återvänder till jobbet kan göra det på ett säkert sätt och att vi minimerar risken för framtida utbrott”, skriver Zuckerberg.

Enligt honom kommer den ”stora majoriteten” av Facebooks anställda fortsätta jobba hemifrån, minst till slutet av maj.

Ställer in stora evenemang

Eftersom hälsoexperter även efter denna tidsperiod avråder från att samlas i stora grupper har sociala medier-bolaget beslutat sig för att ställa in ”alla stora fysiska event” de planerat fram till juni 2021.

”Några av dessa kommer att hållas som virtuella event i stället”, skriver Zuckerberg – som samtidigt förlänger policyn att inre resa någonstans i tjänsten till juni ut.

Missa inga nyheter om coronaviruset! Ladda ner eller starta om Expressens app, slå på notiser och välj ”coronaviruset” – då får du hela tiden senaste nyheterna. 

Hör LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson om regeringens vårändringsbudget.

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!