Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Facebook ökar med 60 miljoner användare

Mark Zuckberg, grundare av Facebook.
Foto: Kay Nietfeld / AP TT NYHETSBYRÅN

Facebook har nu släppts sin kvartalsrapport – och aktieägare kan skatta sig lyckliga.

Bland annat har antalet aktiva användare ökat med 60 miljoner på bara tre månader.

Samtidigt krossar sociala medier-jätten alla förväntningar.

På tisdagen släpptes Apples kvartalsrapport som visade att företagets omsättning minskar för första gången på 13 år. Nu har även sociala medier-jätten Facebook släppt sin rapport; och de motsvarar förväntningarna betydligt bättre.

Facebook förväntades nå en omsättning på 5,26 miljarder dollar, men lyckades överträffa förväntningarna och nådde 5,48 miljarder – vilket motsvarar drygt 43,6 miljarder kronor, skriver Wall Street Journal. Ökningen på 52 procent beror till stor del på styrkan i Facebooks nya mobilannonser och att videoannonserna har blivit allt populärare.

Samtidigt blir antalet användare på Facebook allt mer imponerande. Ungefär 1,65 miljarder personer loggade in på sitt konto minst en gång i månaden under kvartalet, vilket betyder att antalet aktiva användare har ökat med 60 miljoner under bara de senaste tre månaderna. Även det krossar förväntningarna.

Efter att rapporten släpptes ökade aktievärdet med 9,1 procent. Totalt har värdet ökat med 33 procent över det senaste året. Den som vill sälja nu kan göra det till priset 118,77 dollar per aktie.

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!