Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Facebook och Instagram tvingas ta bort funktioner

Facebook och Instagram tvingas ta bort flera funktioner.
Foto: DADO RUVIC / REUTERS X02714
Meddelandet som har ploppat upp hos flera användare.
Foto: Facebook/Skärmdump

De senaste dagarna har flera Facebook- och Instagramanvändare fått detta meddelande: ”Vissa funktioner inte tillgängliga.”

Exakt vad som nätjättarna har behövt plocka bort är inte klarlagt, rapporterar techsajten The Verge.  

Men flera användare säger att de bland annat inte kan ge smeknamn i Messenger eller se när någon skriver i chatten. 

De senaste dagarna har Facebook Messenger och Instagram meddelat deras europeiska användare att vissa av funktionerna i apparna har försvunnit. 

”Vissa funktioner inte tillgängliga. Det är för att följa de nya reglerna för meddelandetjänster i Europa. Vi arbetar på att återställa dem”, skriver Facebook.

Vilka funktioner som har tagits bort är inte offentligt än.  Men på sociala medier har man börjat märka av ändringen. 

På Twitter skriver en användare:

”Jag vet inte vad som hände men jag installerade om min app för att jag inte fick några notifikationer, OCH alla mina bilder och smeknamn var borta.”

Kan inte starta omröstning i chatten

The Verge rapporterar också att valet att göra omröstningar har plockats bort och att man inte kan skicka ”stickers” på Instagram. 

Sociala medier-jättarna menar att problemet snart kommer vara löst, men berättar inget utöver notisen i apparna. Techsajten skriver vidare att funktionerna har inaktiverats för att följa de nya reglarna kring datanvänding och kommunikation i EU-länder. 


Instagram-stjärnan får tio års fängelse 

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!