Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Facebook i nytt blåsväder – om användares ljudfiler

Foto: THIBAULT CAMUS / AP TT NYHETSBYRÅN

Facebook har betalat hundratals externa entreprenörer för att transkribera ljudklipp från användare, rapporterar Bloomberg.

Företaget har gjort det i smyg och uppger nu att de inte kommer fortsätta med transkriberingarna. 

Arbetet med transkriberingarna har upprört personalen, som inte har fått veta var ljudet spelades in eller hur det erhölls – de fick bara order om att transkribera det, enligt anställda som har begärt att få vara anonyma av rädsla att förlora jobbet.

Uppgiftslämnarna säger även att de får höra Facebook-användares konversationer och berättar att samtalen ibland är ”vulgära”.

Personerna säger vidare att de inte förstår varför företaget behöver konversationerna nedskrivna. 

Facebook: ”Har slutat”

Facebook har bekräftat att uppgifterna om transkriberingarna stämmer och uppgav under tisdagen att de kommer att sluta med tjänsten som enligt företaget har varit pausad i över en vecka. 

Enligt Facebook har användarna som har påverkats av tjänsten valt en särskild inställning i sin messenger-app som tillåter transkriberingen.  

Entreprenörerna undersökte huruvida Facebooks maskinintelligens tolkade användarnas meddelanden korrekt. 

Undersökningen ska ha genomförts anonymt. 

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!