Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Facebook gör det lättare att flörta med din crush

Funktionen ”Secret Crush”Foto: Facebook
Användare kan dela med sig av händelser.Foto: Facebook

”Facebook Dating” lanseras nu i Europa efter en tids fördröjning. Planen var egentligen att det skulle lanseras på alla hjärtans dag i år.

Dejtingtjänsten blir konkurrent till bland annat Tinder, och lanseras nu i 32 europeiska länder varav Sverige är ett.

Tjänsten lanserades redan 2019 i USA och Kanada, och enligt företaget har 1,5 miljard matchningar gjorts i de 20 länder där den finns.

Tjänsten kommer visas som en flik i Facebooks mobilapp. I tjänsten kan användarna bland annat välja att dela med sig av händelser på både Instagram och Facebook.

Användarna kan dock inte göra egna sökningar eller ”swipa”, utan man matchas ihop baserat på grupper, positioner och intressen.

Den mest spännande och lite läskiga funktionen enligt många är ”Secret crush”. Där kan användaren nämligen välja ut nio hemliga kärlekar på Facebook och Instagram som man tycker om, och då få en match om de väljer dig bland sina topp nio.

Kändisarna protesterar mot Facebook och Instagram.
Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!