Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Facebooks intäkter lägre än förväntat

Facebook presenterar än bättre vinst än väntat. Foto: MARCIO JOSE SANCHEZ / AP TT NYHETSBYRÅN
Mark Zuckerberg, vd för Facebook. Foto: MICHAEL REYNOLDS / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Företagets vinst är bättre än väntat, men intäkterna är lägre än vad man trott. 

Det framkommer när Facebook presenterar sin kvartalsrapport på tisdagen. 

I efterhandeln föll aktien fem procent på börsen, skriver CNBC.  

Facebooks vinst per aktie blev 1,76 dollar, vilket var högre än förväntade 1,47 dollar. 

Men de samlade intäkterna landade på 13,7 miljarder dollar, vilket däremot var lägre än prognosen, som låg på 13,8 miljarder. Det framkom när Facebook presenterade sin rapport för det tredje kvartalet, rapporterar CNBC. 

Facebook uppnådde inte heller förväntningarna när det gäller dagliga aktiva användare och antal aktiva användare i månaden. 

Enligt rapporten har sociala mediejätten 1,49 miljarder dagliga användare, men prognosen låg på 1,51 miljarder, skriver CNBC. 

Efter att rapporten presenterats föll aktien fem procent, men hämtade sig något och steg sedan två procent. 

Investerar pengar i säkerhetsarbete 

Företaget uppgav att de beräknar att omkring 2,6 miljarder människor använder appar som ägs av Facebook – Facebook, WhatsApp, Instagram eller Messenger varje månad, skriver CNN.  

CNN rapporterar också att företaget har sagt att de förväntar sig att utgifterna kommer att öka, då de investerar miljarder dollar per år för att förbättra säkerheten, efter att ha drabbats av flera problem. 

I september utsattes Facebook för en hackerattack, och nästan 30 miljoner användare drabbades av läckan. 

Hackarna ska bland annat ha kommit åt information om användares kön, telefonnummer och e-postadresser, samt data över de senaste personerna, företagen eller andra saker som användaren har sökt efter på Facebook.

Enligt Dagens industri har Facebook tappat kring 200 miljarder dollar, drygt 1.800 miljarder kronor, av sitt marknadsvärde sedan i juli. 

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!