Exspråkröret Maria Wetterstrand blir vd

Tidigare språkröret Maria Wetterstrand blir vd på kommunikationsbyrån Miltton Purpose.
Foto: Sara Strandlund
Jobbet innebär bland annat att utveckla affärsstrategier i klimatsmarthet och ansvarstagande.
Foto: Lasse Svensson

Exspråkröret Maria Wetterstrand lämnar jobbet som frilanskonsult och blir vd på en kommunikationsbyrå som inriktar sig på hållbar utveckling.

Jobbet innebär bland annat att utveckla affärsstrategier i klimatsmarthet och ansvarstagande.

Det rapporterar Hufvudstadsbladet.

Efter fem år som frilanskonsult står det nu klart att det före detta språkröret för Miljöpartiet, Maria Wetterstrand, byter jobb.

Wetterstrand börjar som vd för kommunikationsbyrån Milttons nygrundade dotterbolag Miltton Purpose. Ett företag som riktar sig både till den svenska och finska marknaden, och som ska lära företag att bli bättre på hållbar utveckling.

– I tider då politiker blir handlingsförlamade på grund av Trump kan näringslivet bli ledande när det gäller hållbar utveckling och bidra till att ingjuta mod i politiken igen, säger Maria Wetterstrand till den finska tidningen Hufvudstadsbladet.

Fokus på miljö

På det nya jobbet kommer exspråkröret utveckla affärsstrategier i hållbarhet för att förändra dem till mer ansvarstagande eller klimatsmarta.

– Det kan handla om hur man kan göra affärerna mer hållbara ur miljösynpunkt och om hur företag kan integrera personer med olika bakgrund. Vi hjälper också bolag att bli engagerade i det samhälle som de verkar i, berättar Wetterstrand, som kommer att arbeta på Milttons kontor både i Stockholm och i Helsingfors.

Miltton är bland annat känt för att värva många tidigare politiker som lobbyister. Men Wetterstrand ser det nya jobbet som ett konsultuppdrag, snarare än som ett lobbyistuppdrag.

– Man kommer inte att se mig springande i riksdagskorridorerna eller utnyttja gamla kontakter från min tid som politiker, vilket är bra eftersom jag har lite svårt för att besvära människor. Rent generellt tycker jag att det är rimligt att ex-ministrar som har en inblick i vad som är i görningen politiskt, avvaktar innan de börjar utnyttja gamla kontakter och kunskaper. I Sverige är det ganska många ex-politiker som har problem att ta sig in på arbetsmarknaden, säger hon till HBL.

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!