Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Experterna: Så tjänar du snabba pengar på aktier

Att hitta kortsiktiga klipp på börsen blir till en spännande hobby för många. Men det gäller att ha koll och en riskera kapital man måste ha till annat.Foto: Shutterstock

På börsen ska du inte placera pengar som du måste ha tillbaka inom kort.

Det är sedan gammalt.

Men vill du chansa lite med högre risk – på en summa du avsatt och inte behöver på ett tag – finns det smarta tips att följa.

Linnea Schmidt och Anna Brännhult på Ekonomiguiden har för Expressen sammanställt 15 viktiga råd, både för snabba klipp och långsiktigt sparande.

– Är man väl medveten om att det innebär en högre risk med ”aktieklippandet” och att det kan gå i noll, så ser vi inget hinder för att man skruvar upp risken, säger de.

Expressen Premium

Black Friday-erbjudande: Läs Premium gratis hela vintern

Med det här erbjudandet läser du Expressen Premium gratis till den 28 februari 2021. Premium är en tillsvidareprenumeration. Efter gratisperioden betalar du 69 kr/mån. Ingen bindningstid.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!

Sydsvenska guldstråken – där priserna bara stiger

Lista med gatunamn: Här säljs dyraste lyxhusen

Kokainmobilen startade striden – sms:en inifrån

Unik inblick: Girigheten bakom mordvågen i Stockholm

De rikas lekstuga: Nya överklassen i Marbella

Yngre svenskar tar över på solkusten • ”Omöjlighet att återvända till Sverige”