Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Experterna: Så tjänar du snabba pengar på aktier

Att hitta kortsiktiga klipp på börsen blir till en spännande hobby för många. Men det gäller att ha koll och en riskera kapital man måste ha till annat.
Foto: Shutterstock

På börsen ska du inte placera pengar som du måste ha tillbaka inom kort.

Det är sedan gammalt.

Men vill du chansa lite med högre risk – på en summa du avsatt och inte behöver på ett tag – finns det smarta tips att följa.

Linnea Schmidt och Anna Brännhult på Ekonomiguiden har för Expressen sammanställt 15 viktiga råd, både för snabba klipp och långsiktigt sparande.

– Är man väl medveten om att det innebär en högre risk med ”aktieklippandet” och att det kan gå i noll, så ser vi inget hinder för att man skruvar upp risken, säger de.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i två veckor

Läs alla artiklar gratis i två veckor, därefter är priset 79 kr/mån. Digital prenumeration. Ingen bindningstid.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!

Sexet på efterfesten blev en mardröm för 17-åriga Emilie

Video spreds: ”Kände så mycket skam” • Polisen: Många förstår inte att de begår brott

Isabelles livmoder togs bort – i onödan

Efter 12 års smärta upptäcktes sjukdomen • ”Svimmade och kräktes”

Så lever du längre: Sex regler som du bör följa

Experten: Så kan du förändra ditt liv