Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

EU öppnar granskning om Telias köp av Bonnier Broadcasting

EU ska granska Telias miljardköp av Bonnier Broadcasting, där bland annat flaggskeppet TV4 ingår, skriver Reuters.

Nu öppnar EU en fördjupad granskning av jätteaffären.

Det är EU-kommissionen som nu öppnar en fördjupad granskning av Telias köp av Bonniers tv-del. Det säger två personer med insyn till nyhetsbyrån Reuters.

Orsaken ska vara att Telia misslyckats med att lugna kommissionen vad gäller konkurrensproblematiken.

Köpet innebär att Telia blir ägare inte bara av Sveriges näst största tv-kanal TV4, utan också av Cmore och finländska MTV. Det skulle göra telejätten till en av Sveriges största innehållsproducenter.

Telias jätteköp från Bonnier

Det var i juli i fjol som det blev klart att Telia köper Bonnier Broadcasting från ägaren Bonnier – för 9,2 miljarder kronor.

– Branschen är i en stark förändring. Det går inte att stå still. Vi kan inte bara vara en tv-distributör om vi ska möta konkurrensen. Våra kunder kräver mer och mer, och nya upplevelser, sa Telias vd Johan Dennelind då.

Affären har varit hårt kritiserad. Staten är dominerande ägare i Telia, och köpet innebär att staten blir störst inom telekom-media i Sverige.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!