Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ericsson gör storvinst – slår förväntningarna

Senaste nytt i Di-TV.
Telekomjätten Ericsson slår förväntningar under tredje kvartalet.Foto: Imaginechina / SipaUSA
Bolagets vd Börje Ekholm.Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Telekomjätten Ericsson slår förväntningarna under det tredje kvartalet. 

Bolaget redovisar en vinst på 8,6 miljarder kronor. 

Resultatet under årets tre första kvartal stärker vår övertygelse om att vi kommer att nå koncernens finansiella mål för helåret 2020”, skriver Ericssons vd Börje Ekholm i rapporten.  

Ericsson gör en vinst 8,6 miljarder kronor under tredje kvartalet, visar nya rapporten. Under samma period förra året redovisade bolaget en förlust på 4,2 miljarder kronor. 

Ericssons vd Börje Ekholm skriver i en kommentar i rapporten att corona haft en ”begränsad påverkan” på Ericssons verksamhet – samtidigt som man bevakar tecken på att situationen kan förändras.  

Resultatet under årets tre första kvartal stärker vår övertygelse om att vi kommer att nå koncernens finansiella mål för helåret 2020”, skriver han i rapporten. 

Omsättningarna hamnar på 57,5 miljarder kronor – nästan i linje med förväntningarna. 

En orsak till den ökade försäljningen är 5G-marknaden i Kina. 

Vi fortsätter att vinna mark på flera marknader genom att utnyttja vår konkurrenskraftiga 5G-portfölj”, skriver Börje Ekholm. 

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!