Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Engelska skolans vd lämnar omedelbart

Annette Brodin Rampe
Engelska skolan i Bromma.Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Skolkoncernen Internationella Engelska Skolans (IES) vd Annette Brodin Rampe lämnar vd-posten med direkt verkan.

Orsaken: Olika syn på ledarskap.

Styrelseledamoten Cecilia Marlow kliver in som tillförordnad vd medan ordföranden Birker Bahnsen leder rekryteringsarbetet av en ny vd.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Annette Brodin Rampe, som tillträdde i mars 2018, anger i en kommentar att hon lämnar på grund av "olika syn på vilket ledarskap som krävs för att implementera IES strategi".

I ett pressmeddelande i dag skriver Rampe:

”Vi har olika syn på vilket ledarskap som krävs för att implementera IES strategi och därför är det inte möjligt för mig att fortsätta som vd Under min tid som vd har vi lagt grunden för en högre tillväxt, vilket jag är stolt över. IES är en fantastisk organisation och jag vill passa på att tacka alla anställda, däribland ledningen, rektorer, lärare och övrig skolpersonal för deras oerhörda engagemang och dagliga arbete för våra skolor och elever. Jag kommer med stort intresse följa resan framöver.”

Den tillförordnade vd:n Cecilia Marlow har bland annat varit vd för Kronans Apotek och Polarn O. Pyret.

Birker Bahnsen, ordförande i IES, säger i samma utskick:

¡Annette har under sin tid som vd intitierat flera strategiska projekt som kommer att gynna företagets långsiktiga utveckling. Jag tackar Annette för hennes värdefulla insats. IES har en god finansiell ställning, en erfaren organisation och fokus kommer även framöver vara att leverera utbildning av högsta kvalitet samt fortsätta företagets expansion i Sverige och Spanien.”

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!