Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Elscooterjättens kris - lämnar flera marknader

Foto: TT NYHETSBYRÅN

Amerikanska elsparkcykelbolaget Lime lägger ned verksamheten i tolv städer och minskar personalstyrkan med ett hundratal anställda, motsvarande cirka 14 procent av arbetsstyrkan.

Lime ska dock vara kvar på marknaden i Sverige. 

Bland de städer där verksamheten läggs ned märks Atlanta, Phoenix och San Diego i USA, samt Bogota, Rio de Janeiro och Buenos Aires i Latinamerika. I Europa stängs verksamheten ned i österrikiska Linz.

Konkurrensen i den snabbt växande branschen är hård. Bolag som Bird, Scoot, Lyft och Skip har alla minskat personalstyrkan och lämnat vissa marknader under fjolåret, konstaterar Axios.

Mål: Lönsamhet under 2020

Limes självförtroende är dock orubbat.

– Vi är helt övertygade om att Lime kommer att bli det första bolaget (i sektorn) att visa lönsamhet under 2020, säger Joe Kraus, operativ chef för Lime, till nyhetsbrevet Axios.

Till bolagets fördel talar att elsparkcyklarnas livslängd mer än fördubblats under 2019, menar Joe Kraus, som också dementerar rykten om att bolaget är i färd med att ta in nytt kapital.

Vostok New Ventures har investerat i Limes konkurrent Voi.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!