Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Elitens dolda klassmarkörer: ”Blir avslöjad på en sekund”

Författarens Denise Rudbergs böcker utspelar sig på Östermalm. Hon har bott där i hela sitt liv och kan koderna i stadsdelen.Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Kaviar för 27 000 kronor kilot och bilar med klockor av diamanter från den lokala Bentleyhandlaren.

På Strandvägen är shoppingvanorna på fantasinivåer och mest av allt älskar de boende på paradgatan att handla på sitt egna möbeltempel, Svenskt Tenn.

Här blir turister och andra snabbt identifierade – i vardagslivet på Strandvägen finns hemliga koder som avslöjar om man bor i kvarteren.

Många på Östermalm lämnar sällan sin stadsdel.

– Jag känner mig utsocknes om jag kommer längre bort än Regeringsgatan, säger Grete Qviberg.

Expressen har kartlagt vardagslivet i och kring Sveriges dyraste gata där det värsta du kan göra är att prata göteborgska.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en månad

Läs alla artiklar gratis i en månad, därefter är priset 69 kr/mån. Digital prenumeration. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt online.

Genom att klicka på “Starta premium - 1 mån gratis” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!

Professorn: Så lätt blir du av med din 40-plusmage

Tappa fem kilo på en månad • ”Det här är prio ett”

Unikt gymschema: Få resultat snabbt

Personlige tränaren: ”Är fullt möjligt”

”De med äldre pengar tycker att det går fort för de nyrika”

Bathina Philipsons väg från flykting till societetsdrottning