Josh "The Fat Jewish" Ostrovsky samarbetar med Elgiganten för att lansera Singles Day. Foto: / Ap / TT / NTB ScanpixJosh "The Fat Jewish" Ostrovsky samarbetar med Elgiganten för att lansera Singles Day. Foto: / Ap / TT / NTB Scanpix
Josh "The Fat Jewish" Ostrovsky samarbetar med Elgiganten för att lansera Singles Day. Foto: / Ap / TT / NTB Scanpix
Singles Day är internationellt sett större än Black Friday. Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅNSingles Day är internationellt sett större än Black Friday. Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
Singles Day är internationellt sett större än Black Friday. Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
Elgiganten vill satsa på Singles Day. Foto: Fredrik Sandberg / TT NYHETSBYRÅNElgiganten vill satsa på Singles Day. Foto: Fredrik Sandberg / TT NYHETSBYRÅN
Elgiganten vill satsa på Singles Day. Foto: Fredrik Sandberg / TT NYHETSBYRÅN

Elektronikjätten startar shoppingdag för singlar

Publicerad

Black Friday har vuxit sig rekordstort.

Nu vill Elgiganten också införa readagen Singles Day – världens största shoppingdag.

På lördag är det dags.

Och för att locka så många som möjligt har Elgiganten tagit hjälp av en Instagramstjärna.

Från början var det en protest mot alla hjärtans dag – en dag bara för singlar. På 90-talet växte sig Singles Day stort i Kina, då singlar firade med fest och var extra stolta över att vara själva.

Singles Day har sedan dess spridit sig även utanför Kina.

Singles Day större än Black Friday

I dag är det världens största shoppingdag. Till och med större än Black Friday, som äger rum den 24 november.

– Det har gått från att vara en dag då man ska hylla singlar till att bli en dag då man väljer att unna sig själv något, oavsett relationsstatus, säger Jessica Wallin på Elgiganten.

 

LÄS MER: Så mycket shoppade vi för på Black Friday

 

Elektronikkedjan vill nu införa konceptet i Sverige.

– Singles Day har inte funnits på den svenska marknaden tidigare, i år är första gången vi kör. Vår bedömning är att det kommer att bli lika stort som Black Friday.

Till sin hjälp har Elgiganten internetfenomenet The Fat Jewish, som är gigantisk på Instagram.

Dagen inträffar på lördag, den 11 november. Eller den 11/11 för den som vill – fyra ettor efter varandra. Singles Day infaller alltid samma datum.

Elgiganten och Scandic vill etablera Singles Day

Nu tror Elgiganten att det kommer att gå snabbare att etablera Singles Day än Black Friday.

– Vi testade i Norge i liten skala i fjol och det blev jättepopulärt, säger Jessica Wallin.

Varför inför ni detta?

– Vi blir mer och mer internationella och som marknadsledare behöver vi följa internationella trender och hålla konkurrenskraftiga priser när också andra gör det. Och kunder uppskattar det väldigt mycket.

En annan kedja som väljer att satsa på SIngles Day är Scandic, som har singelrabatt på utvalda hotell.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Annons:
Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Annons:
Annons:
Annons:
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen