Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Elaines son badade med populära leksaken: "Det vällde ut batterisyra"

Leksaken läckte ut batterisyra i badbaljan när fyraårige Liam badade.Foto: Privat
"Att det läcker ut batterisyra ur produkter som är ämnade för små barn är skrämmande", säger Elaine Patterson, Liams mamma.Foto: Privat
Jon Vastrup, produktsäkerhetsexpert på Toys R Us, beklagar det som inträffat.Foto: Privat
Flera dagar efter händelsen har Liam röda märken kvar på kroppen.Foto: Privat

Elaine Patterson, 39, fick en chock när hon fick syn på de populära leksakerna i badet med sin fyraårige son.

De började nämligen spridas batterisyra i badvattnet.

– Att det läcker ut batterisyra ur produkter som är ämnade för små barn är skrämmande, säger hon.

Liam, 4, låg och plaskade i en badbalja på fredagskvällen. Kort därpå fick hans mamma, Elaine Patterson från Linköping, en chock.

Batterisyra läckte ut i badvattnet.

Med hjälp av sin 14-åriga dotter slet hon upp Liam ur baljan och ställde honom i duschen. Efter ett tag märkte hon hur han hade fått röda utslag på kroppen.

– Han har fått utslag på fötterna, benen, rumpan och på snoppen – hela vägen upp till midjan. Vad hade hänt om han inte hade slitits upp ur badet och tvättats i duschen i stället? Man fruktar ju det värsta, huden hade kunnat frätas bort, säger hon.

Liam har fortfarande röda märken kvar på underkroppen – trots att det har gått nästan en vecka sedan incidenten.

Varnar andra föräldrar

Tidigare var leksaksfiskarna hans favoriter. Nu vill Liam inte ens veta av dem längre.

– Han vill inte ha dem längre. De har legat på köksbänken för att han inte ska nå dem. Han tittar på dem ibland, säger "dumma fiskar" och går därifrån, säger Elaine Patterson.

Hon varnar andra föräldrar för de populära leksakerna i ett inlägg på Facebook. Hon kritiserar även leksaksbutiken Toys R Us som är återförsäljare av produkten som kallas "Little Tikes".

– Jag tror inte att det bara är mig det här har hänt. Det måste finnas fler föräldrar som tyvärr kommer uppleva samma sak. Att det läcker ut batterisyra ur produkter som är ämnade för små barn är skrämmande.

Toys R Us: "Vi är mycket ledsna"

När Expressen når butikschefen för Toys R Us i Linköping är hon fåordig.

– Vill du prata får du ringa till vårt huvudkontor och prata med dem, säger hon.

Jon Vastrup, produktsäkerhetsexpert på Toys R Us, beklagar det som inträffat, rapporterar Aftonbladet.

– Vi är mycket ledsna att höra att en leksak som köpts i en av våra butiker kan ha varit orsaken till att ett barn har utslag och vi hoppas att barnet återhämtar sig helt efter olyckan, säger han.

Tillverkaren kommer att informeras om Little Tikes och orsaken kan vara ett fabrikationsfel i just de fiskarna som Elaine Patterson köpte.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!