Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ekots chef Olle Zachrison slutar

Eko-chefen lämnar - får ny nyckelroll på Sveriges Radio.
Olle Zachrison, chef för Sveriges radio Ekot, slutar.Foto: Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Sveriges Radio inrättar en ny nyckelroll inom digital nyhetsutveckling som Zachrison nu tillträder.Foto: FREDRIK SANDBERG / TT / TT NYHETSBYRÅN

Olle Zachrison, chef för Sveriges radio Ekot, slutar. 

Det skriver kanalen i ett pressmeddelande.

Efter fyra år på Ekot slutar nu Olle Zachrison, skriver SR i ett pressmeddelande. I stället blir Klas Wolf-Watz tillförordnad chef på Ekot. 

Zachrison kommer dock att finnas kvar på Sveriges Radio. Han kommer att verka inom en helt ny roll som upprättas som expert på digitala medier.

– Nyhetsarbetet går rakt in i hjärtat på public service-uppdraget och den digitala utvecklingen är snabb, spännande och föränderlig. Det ska därför bli väldigt inspirerande att få driva arbetet vidare i denna nya roll, säger han i pressmeddelandet och fortsätter: 

– Samtidigt känns det såklart vemodigt att lämna det operativa arbetet och alla fantastiska och hårt arbetande kollegor på Ekot.

https://twitter.com/sr_ekot/status/1192018403948666880
Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!