Efter sexköpet: Roberto slipper advokatkostnad

Programledaren och entreprenören har erkänt att han köpt sex på en bordell i Stockholm.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Paolo Roberto och Lena Arrelöv. Paret skildes 2012.
Foto: SVEN LINDWALL
Efter sexköpet har Paolo Roberto köpts ut från matvarumärket Paolos samtidigt som Coop och Ica har meddelat att de slutar köpa in produkter som frontas av tv-stjärnan.
Foto: HENRIK ISAKSSON/TT / HENRIK ISAKSSON TT NYHETSBYRÅN
Paolo Robert anlitade Thomas Martinson som sin försvarsadvokat. Nu får han advokaten som offentlig försvarare.
Foto: ROGER VIKSTRÖM

Paolo Robert anlitade Thomas Martinson som sin försvarsadvokat. 

Nu får han advokaten som offentlig försvarare – vilket innebär att han inte behöver betala själv. 

Det är åklagare Paulina Brandberg som bedömt att det finns ett behov för Paolo Roberto att ha en offentlig försvarare på grund av den stora uppmärksamheten fallet fått. 

Programledaren och entreprenören har erkänt att han köpt sex på en bordell i Stockholm, och utreds samtidigt för oaktsam våldtäkt då människohandel misstänks ligga bakom hallickarnas verksamhet.

Paolo Roberto har inte delgivits misstanke.

– Vi ligger på vänt eftersom det finns ett människohandelsärende. Jag känner att jag vill komma längre i det ärendet innan jag kan fatta ett beslut, säger Paulina Brandberg. 

Brutit samarbete

Efter sexköpet har Paolo Roberto köpts ut från matvarumärket Paolos samtidigt som Coop och Ica har meddelat att de slutar köpa in produkter som frontas av tv-stjärnan.

Företaget Matsmart försöker samtidigt att rädda det stora lager av matprodukter som ligger osålda och efterlyser en samarbetspartner som vill motverka ”en gigantisk matsvinnsskandal”, skriver Breakit.

Även Lena Arrelöv – som varit en nyckelfigur för Paolo Robertos affärsverksamhet genom sin roll i bolaget Punchdrunk Entertainmeent – bryter samarbetet med Paolo Roberto.

Ska börja jobba igen

”Hej, Håller på att avsluta mitt samarbete med Paolo Roberto”, skriver Arrelöv i ett sms.

Hon och Paolo Roberto var tidigare gifta. Paret skildes 2012.

I förra veckan skrev Paolo Roberto på Instagram om sin framtid. Han skrev att han ber om förlåtelse och har ett ”ansvar som förälder, försörjare och medmänniska”:

”Träning och mat är det jag kan och detta är det forum jag har kvar.”

Expressen har varit i kontakt med Paolo Robertos advokat Thomas Martinsson, som inte vill lämna någon kommentar.

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!